Jégkorong: megosztotta a győzelmeket a Sportklub és a Corona

Megosztotta a győzelmeket a hétvégén a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona. A két erdélyi csapat összecsapása a román bajnokságba és az Erste Ligába is beleszámított.

Az első mérkőzést pénteken a brassói Olimpiai Jépcsarnokban rendezték. Az első harmad jó tempójú oda-vissza hokit hozott és hiába volt több lehetősége a kék-fehér alakulatnak Polc a helyén volt mindannyiszor. A második felvonás - csíki szemszögből - rosszul kezdődött, hiszen Taratuhin egymás után kapott két kiállítást, amelyet viszont sikerült még kivédekezni. Ezután előbb Csíki, majd Zsók szerzett találatot a hazaiaktól, nem érdemtelenül.

Az utolsó felvonás kiegyenlített játékot hozott, majd a hazaiak élni tudtak újabb fórjukkal. Innen némiképp változott a játék képe, miután a hazai csapat beállt védekezni és az eredmény tartására törekedett. Ez akár jól is elsülhetett volna csíki szempontból hiszen előbb Fabus, majd Brnak lőtt gólokat, de utóbbi találat túl későn érkezett, hogy esély legyen az egyenlítésre.

A javításra alig két nappal később a csíkszeredai Vákár Lajos Jégcsarnokban adódott lehetősége a Sportklubnak.

A pénteki vereséget követően a hazai csapat némiképp aktívabban kezdett, ám az első komolyabb akcióig négy percet kellett várni, amikor Taratuhin lőtt milliméterekkel mellé. Az ötödik perc viszont meghozta az áttörést: Salló kékvonalas lövésébe Fabus ért bele zseniális becsapva Polcot. Hamar kettőre dagadhatott volna az előny, de Szcsasztlivij ziccerben mellé durrantott, majd Brnak ismétlését hatástalanította Polc. A hazai fölényt egy kiállítás törte meg, amellyel igaz a Brassó nem tudott mit kezdeni. A harmad második felében előbb Rokaly Norbert lőtt be egy pakkot a kapu elé, ahol Fodor ért bele, de Polc hatalmasat mentett, majd nem sokkal később Rokaly Norbert a vasat találta el. Kontrából viszont lefordult a Corona – amely ezen periódusban jobban játszott –, de Flinta hatalmas mentést mutatott be, így hazai előnnyel zárult az első felvonás.

A második játékrész vendég előnyökkel kezdődött, rögtön kettővel, de kihasználatlanul. Öt az öt ellen kiegyenlítettebb volt a találkozó, kemény ütközésekkel és paprikásabb hangulattal. Egészen az újabb brassói előnyig, amelyet már kihasználtak: egy ide-oda pattogó korong Zabludovszkij elé került, aki nem kegyelmezett.

Az utolsó felvonásra egy sokkal elszántabb hazai csapat korcsolyázott ki, aminek hamar meglett az eredménye. A vendégek elcserélték magukat Szcsasztlivij pedig szólóhoz jutatta Fodort, aki nem hibázott. A gázpedálon maradt a Sportklub, nem engedték kibontakozni a Brassót, de a helyzetek nem akartak góllá érni. Nem úgy a túloldalon, ahol az egyetlen valamire való helyzetet Molnár Zsombor bepofozott Onodi ketrecébe. Papp azonnal válaszolhatott volna, de kékvonalas lökete a vason csattant, majd a hajrában Valchar keresztpasszát Antal Zs. nem tudta betuszkolni a hálóba.

A hosszabbítás nem hozott döntést, így jöttek a szétlövések. A hazaiaktól az első öt párban Szcsasztlivij és Fabus volt eredményes, míg a túloldalon Walls, illetve Zabludovszkij. A hatodik párban Bjelov belőtte a maga részét, ám Wallsnak nem sikerült az ismétlés.

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: – Úgy gondolom jobban játszottunk, mint ellenfelünk, de két nagyon elkerülhető gólt engedtünk nekik. Végig úgy éreztem, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset. A fiúk végig keményen dolgoztak a sikerért, de két hiba egy pontunkba került. Sok időnk nem lesz pihenni, hiszen két nagyon nehéz meccsünk következik.
Martin Lacroix, Brassói Corona: – Összességében jó hétvégét tudhatunk a hátunk mögött. Az volt az érzésem, mintha a tavalyi bajnoki döntő lett volna. Kétszer is sikerült felállnunk a meccsen. Büszke vagyok a srácokra, hogy ekkora munkát fordítottak bele ebbe a nagyon nehéz meccsbe. A szétlövések olyanok, mintha feldobnánk egy pénzérmét és ezúttal az érmes rossz oldalát kaptuk. Négy pontot szereztünk a hatból, bár többet szerettünk volna, de ez így is teljesen elfogadható. 

Eredmények

  • Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 3–2 (0–0, 2–0, 1–2)
  • Gól: Csíki (29.), Zsók (34.), Gliga (48.), illetve Fabus (50.), Brnak (60.)
  • Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 3–2 (1–0, 0–1, 1–1, 0–0, 1–0)
  • Gólszerzők: Fabus (5.), Fodor (42.), Bjelov (65 – GWS), illetve Zabludovszkij (), Molnár Zs. ().
 Az Erste Liga tabellája:
1.  DVTK Jegesmedvék            14 11   1   1   1  57-25  36 pont
2.  MAC Budapest                     16 11   -   -   5  68-40  33
3.  Ferencvárosi Torna Club       16  9   1   -   6  61-45  29
4.  UTE                                       16  9   1   -   6  46-40  29
5.  Csíkszeredai Sportklub          16  8   1   -   7  56-49  26
6.  Brassói Corona                      16  6   1   3   6  46-42  23
7.  Dunaújvárosi Acélbikák        14  6   -   -   8  37-41  18
8.  Fehérvári Titánok                   16  4   1   2   9  46-70  16
9.  EV Vienna Capitals                18  -   1   1  16  27-92   3

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?