Kétszer is összecsap a hétvégén a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona

Páros rangadót játszik pénteken, illetve vasárnap a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona, amely mérkőzések beleszámítanak mind a román bajnoki pontvadászatba, mint pedig az Erste Ligába. A kék-fehérek szempontjából egy nagyon nehéz két hét veszi kezdetét, hét meccsel és rengeteg utazással.

Tökéletes teljesítménnyel (15 meccs, 15 győzelem) magabiztosan vezeti a román jégkorong-bajnokságot a Csíkszeredai Sportklub, míg az Erste Ligában fokozatosan egyre jobb eredményeket elérve ötödik helyen áll a gárda.

Pénteken és vasárnap két olyan találkozó van terítéken, amely mindkét pontvadászatba beleszámít, így dupla fontosságúak azok, 12 ponttal az asztalon. A Brassói Corona elleni erdélyi rangadóról van szó. Pénteken Brassóban, míg vasárnap Csíkszeredában mérik össze tudásukat a felek; mindkét találkozó 18.30 órakor kezdődik.

A két csapat már összecsapott egyszer az idei szezonban, amikor a román bajnokság keretében a Sportklub 3–1-es győzelmet aratott, hazai pályán. Azon találkozó a kék-fehérek játékának felfelé ívelésének az elején volt, míg a Cenk alattiak azóta sem igazán találták meg, konstans módon, a játékuk megszervezését. Ezt bizonyítja a hét elején Gyergyószentmiklóson elszenvedett két vereségük is. Igaz a Sportklub sem brillírozott a széthullani látszó Galaci Dunarea otthonában a két 4–3-as győzelem ellenére.

A felek meccse viszont feledtet minden korábbi történést, vagy eseményt. Az utóbbi években presztízsmeccsé nőtte ki magát a találkozó, amely kőkemény hokit szokott hozni függetlenül a keretek erősségétől.

Leo Gudas tanítványai egy kéthetes fárasztó sorozat első meccseire készülnek, amely hemzseg a nehezebbnél nehezebb meccsektől, illetve a sok utazástól. „ Nehéz időszak elé nézünk, hiszen tizenegy nap alatt hét mérkőzésünk lesz. Továbbra is kulcsfontosságú lesz, hogy a védelmünket jól szervezzük meg és minél kevesebb lehetőséget adjunk az ellenfeleknek a gólszerzésre. A mai hokiban a pontok sorsáról apróságok döntenek és, ha azt akarjuk, hogy hozzuk a meccseinket akkor jól védekezve, sokat korcsolyázva, fegyelmezetten és nem utolsó sorban megfelelő agresszivitással kell játszunk” – fogalmazott Leo Gudas a Sportklub vezetőedzője.

Kapcsolódók

Kimaradt?