Victor Ponta a vb-selejtezővel „zárná le végleg” a zászlóügyet

Nem akar olajat önteni a tűzre, ezért – bár kívánkozik – nem utazik Budapestre március 22-én Victor Ponta román kormányfő, hogy a Puskás Ferenc-stadion lelátójáról tekintse meg a zártkapus magyar– román vb-sejeltezőt.orban-ponta

„Nem szabad összekeverni a politikát és a labdarúgást. A jelenlegi kontextusban nem lenne okos dolog a részemről Budapestre utazni, hiszen provokációként is értelmezhetik " – fogalmazott a miniszterelnök a Dolce Sportnak adott interjújában. Hozzátette: reméli, hogy Románia diadalmaskodik, és ezzel „végleg lezárulnak a dolgok”. Ponta ezzel egyértelműen a székely zászló kitűzése miatt elmérgesedett román–magyar nyilatkozatháborúra utalt.

Orbánt sem a foci, sem a székelyzászló „nem érdekli"? A szenvedélyes fociszurkolónak számító Orbán Viktor magyar miniszterelnök mindeddig nem nyilatkozott a soron következő magyar–román foci vb-selejtezőről. Szóvivője, Havasi Bertalan csak annyit jegyzett meg, hogy Orbán jobbnak látja nem kommentálni a FIFA döntését. Ugyanakkor az is meglepőnek számít, hogy a magyar kormányfő a székelyzászló kitűzésével kapcsolatban sem hallatta hangját, ellentétben román kollégájával, aki ellentmondást nem tűrően helyreutasította a magyar álláspontot ismertető Németh Zsolt magyar külügyi államtitkárt.

Mint korábban írtuk, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) amiatt döntött a magyar– román mérkőzés zárt kapuk mögötti megrendezéséről, hogy tavaly augusztusban az Izrael elleni barátságos mérkőzés alatt a magyar szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat zengett, illetve sértő transzparenseket emelt a magasba.

A magyar szakszövetség fellebbezett a döntés ellen, viszont a FIFA kitartott eredeti döntése mellett.

Kimaradt?