Lerománcigányozta Ovidiu Hațegant egy északír focista felesége

Szombaton este a bázeli St-Jakob-Parkban derült ki, az aradi Ovidiu Hațegan román játékvezető három nappal korábbi tévedése végzetes volt az északír labdarúgóválogatott számára. Egyvalakinek nagyon elborult az agya.

 

„A feleségem nevében szeretnék elnézést kérni az üzenet tartalmáért és a használt nyelvezetért. A megjegyzéseket hirtelen felindulásból írta, ezek nem képviselik a nézeteit” – áll abban a közleményben, amelyet Corry Evans, az északír labdarúgóválogatott játékosa írt.

A bocsánatkérés előzménye az a nyomdafestéket nem tűrő rasszista Twitter-bejegyzés, amelyet a focista felesége, Lisa Evans „eresztett meg” a belfasti odavágó után. A nő nehezen tudta megemészteni, hogy férje és társai  a jövő évi oroszországi világbajnokság pótselejtezőjének első mérkőzésén Oliviu Hațegan iszonyatosan könnyelműen befújt büntetőjével kikaptak 1-0-ra Svájctól  és ezzel nagy hátrányba kerültek a szombat esti visszavágóra. Lisa Evans „lerománcigányozta” Hațegant és abból a logikából kiindulva, hogy valamelyik „büdös rokona” Észak-Írországban van hálátlannak is nevezte. A tweet óriási felháborodást váltott ki a brit sajtóban, a nő később le is vette. 

Kimaradt?