Egy óráig állt a mérkőzés Nabil Fekir provokatív gólöröme után

A francia bajnokság tizenkettedik fordulójának zárómeccsén az Olympique Lyon csapata a St. Étienne otthonába látogatott. A két klub között hosszú évek óta tartó rivalizálás van, ezért ezek a találkozók pikánsra szoktak sikerülni, és ez most sem volt másképp. Igaz, ezúttal az izgalmak nem a pályán, hanem a lelátón alakultak ki.

A mérkőzést simán hozták a vendégek, öt gólig meg sem álltak, és már az első játékrész után kettővel vezettek. Először Memphis Depay és Nabil Fekir voltak eredményesek, majd a szünet után Mariano Díaz és Bertrand Traoré is betalált. A kegyelemdöfést a 84. percben adta meg a duplázó Fekir, aki a gólja után kicsit menőzni akart a szurkolóknak, és levette a mezét, majd kifeszítve felmutatta a publikumnak. Ezt a gólörömöt először Lionel Messitől láthattuk, de később Cristiano Ronaldo és sokan mások is előadták.

A St. Étienne szurkolói viszont ezt nem nézték jó szemmel, és Fekir öröme után azonnal elözönlötték a pályát. A játékvezető félbeszakította a mérkőzést és majdnem egy óráig állt a játék, amíg sikerült a biztonságiaknak rendet teremteni a pályán.

Végül gond nélkül lejátszották a hátralévő négy percet, ami után a bíró hosszabbítás nélkül lefújta a meccset, a játékosok pedig pillanatok alatt beviharoztak az öltözőbe.

A Lyon vezetőedzője, Bruno Génésio a mérkőzés után elismerte, hogy Fekir meggondolatlanul viselkedett. „Szerénynek kell maradnia, ez nem volt szép tőle. Tönkretette az estét.”

Kimaradt?