Csíkszeredába igazol a Szpartak Moszkva csapatkapitánya

Egy pár napja még a Csíkszeredai Sportklub adott játékost a KHL-nek, most ezúttal onnan jön ide egy újabb csatár, miután a kék-fehérek vezetősége nem nézte tétlenül Pjotr Szcsasztlivij Pozsonyba való igazolását.

Makszim Potapovról van szó, aki ugyancsak hatalmas tapasztalattal rendelkezik a saját maga 37 életévével, illetve a több mint 600 meccses orosz első ligás, illetve KHL-es múltjával.

Az újabb igazolás a dél-nyugat oroszországi Voronyezben született még 1980-ban. A város csapatában mutatkozott be az orosz második ligában a ’95-’96os idényben, hogy onnan a tengeren túli kanadai ifi ligába szerződjön. A negyedik szezonja közben tért vissza Oroszországba és mutatkozott be a Lokomotiv Jaroszlávban. A következő idényben a Nyizsnyij Novgorodhoz igazolt, ahol 14 (!) szezont húzott le. A Novgorodnál az utolsó szezonjában alkapitány is volt. Az elmúlt három évben a Szpartak Moszkvát csapatkapitányként erősítette.

Makszim Potapov összesen 419 KHL-alapszakasz meccsen jutott szóhoz és összesen 154 pontot (60+94) termelt, míg a rájátszásban 13 meccset játszott, amely alatt 4 pontot (1+3) szerzett.

Potapov a tervek szerint kedden este érkezik meg Csíkszeredába, hogy másnap elkezdje a közös edzést a fiúkkal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?