Erste Liga: a csíkiak „már látják” a dobogót

Magabiztos győzelmet aratott szombat este a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában a Fehérvári Titánok ellen. A Leo Gudas-Hozó Levente edzőpáros által felkészített csapat az újabb sikernek köszönhetően már a negyedik a tabellán és belátható távolságban van a dobogó is.

Újfent telt ház előtt lépett pályára a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga szombati napján, amikor a soros ellenfél a kék-fehéreket egyszer már megviccelő Fehérvári Titánok voltak.

A vendég alakulat kezdte aktívabban a meccset, amely az elején beszorította a hazai csapatot a saját harmadába. Elég volt viszont egy megingás és Salló passzából Fabus a harmadik percben mattolta Gyenest. Azonnal válaszolhatott volna a fehérvári csapat, de előbb Erdei, majd Antilla ziccerét is bravúrral fogta Onodi. Ezt követően a Sportklub percei következtek előbb Fodor fonáklövése zúgott el Gyenes kapuja mellett, majd Belov egyéni akciója után Antal Zsombor növelte kettőre a különbséget. Oda-vissza meccs kezdődött a hazai oldalról Rusnak és Rokaly Sz., míg a túloldalon Szita hagyott ki hatalmas helyzetet. A harmad végéhez közeledve a Sportklub átvette a játék irányítását, több nagy helyzetet puskázott el, amelyet végül Szita egy hatalmas góllal büntetett.

A második harmad elején Rokaly Szilárd visszaállította a kétgólos különbséget a Sportklub javára, majd teljes mértékben átvette a játék irányítását. Elég volt viszont egy rossz csere és a vendégek újfent meccsbe jöttek Szita duplája után. A kék-fehérek viszont magabiztosan játszottak és ennek a 37. percben lett meg az eredménye. Taratuhin lökete lejött Gyenesről, pont Antal Zs. elé, aki köszönte szépen és bevágta.

Az utolsó felvonás elején a kék-fehérek hamar el is döntötték a mérkőzés sorsát. Előbb Rokaly Sz. szólóból, majd Valchar egy távoli lövéssel vette be Gyenes kapuját. Minden lényeges kérdés eldőlt ekkorra. A Fehérváriakan nem érződött, hogy meg tudnak újulni, de egy kapuvasig még eljutottak, míg a hazaiak elkezdték túlcifrázni a helyzeteket.

Az újabb három ponttal a Sportklub feljött a tabella negyedik helyére és két pontra vannak a harmadik Fraditól, amely viszont egy meccsel többet tudott le.

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: – Az első harmad eredményével nem voltam megelégedve, hiszen több gólt is szerezhettünk volna, sőt egy hibából kaptunk egyet. Viszont a mérkőzésen magabiztos védekezést mutatottunk, a kapu előtt sokkal jobban dolgoztunk és az első harmad után éreztem, hogy ezt megnyerjük. Sokkal jobban domináltunk, mint egy nappal korábban a Ferencváros ellen. A harmadik gólunk után pedig egy jobban és jobban játszottunk.
Kóger István, Fehérvári Titánok: – Nagyon sokat dolgozunk, aránylag jó munkát végezve és aránylag jól is játszunk, de bagatell hibákból az ellenfél jut előnyhöz, ami lélektanilag minket lenyom, míg az ellenfelet felhozza. A mai mérkőzés is így volt. Három percig az ellenfél harmadában töltöttük az időt, majd egy kiugratásból, egy kontrából kaptunk egy gólt, majd még egyet. Tegnap ugyanez volt. Negyven percig 1–1, majd egy dupla előnyből 3–1 és elment a meccs. Egyrészt a munkához gratulálok a srácoknak, hiszen sokat és keményen dolgoztak, de sajnos a rutin le tudta győzni ezt a fiatalos lendületet.

Eredmények:

  • Csíkszeredai Sportklub-Fehérvári Titánok 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)
  • Brassói Corona-Ferencvárosi Torna Club 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)
 1.  DVTK Jegesmedvék            13 11   1   -   1  55-22  35 pont
 2.  MAC Budapest                     14 10   -   -   4  61-36  30
 3.  Ferencvárosi Torna Club      15  8   1   -   6  53-42  26
 4. Csíkszeredai Sportklub          14  8   -   -   6  51-44  24
 5.  UTE                                      14  8   -   -   6  40-36  24
 6.  Brassói Corona                     14  5   1   2   6  41-37  19
 7.  Dunaújvárosi Acélbikák      14  6   -   -   8  37-41  18
 8.  Fehérvári Titánok                 15  3   1   2   9  42-69  13
 9.  EV Vienna Capitals              15  -   1   1  13  22-75   3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?