Erste Liga: Szcsasztlivij gólpasszal és győzelemmel búcsúzott a Sportklubtól

Remek mérkőzéssel szolgálta ki lelkes szurkolóit a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely egy kitűnő formában levő Ferencvárost sikerült legyőznie. Pjotr Szcsasztlivij gólpasszal búcsúzott el a csíki közönségtől, hatalmas ováció közepette.

Szó szerint csordultig telt a Vákár Lajos Műjégpálya a péntek esti Csíkszeredai Sportklub – Ferencvárosi TC jégkorong Erste Liga-mérkőzésre. Egyrészt azért, mert ez volt Pjotr Szcsasztlivij utolsó meccse, másrészt azért mert két remek együttes harcára volt kilátás.

Erre pedig a felek sem cáfoltak rá, hiszen elég nagy tempóban kezdték az összecsapást. Onodit és Sevelát is meg-meg kóstoltatták egy-egy lökettel, de az igazi nagy helyzetek sorát Taratuhin kezdte, majd Rokaly Szilárd folytatta. Első komolyabb vendég akció a 10. percben érkezett el, amikor Bödök okozott pánikot. Ekkora a Fradi kezdte kiegyenlíteni a mérkőzés képét. Ennek ellenére mégis Valchar ajtó-ablak helyzetben – emberelőnyben – egy lőtt passzt nem tudott az üres kapuba továbbítani. Pár perc múlva büntetett a Fradi. A percek óta bent levő harmadik sor nem tudott cserélni, amelyet Németh egyéni akcióból büntetett. A bekapott gól után a kék-fehérek igyekeztek megrázni magukat, majd jött is az egyenlítő találat. Fodor szerzett nagyon harciasan korongot a palánk mellett, majd egyedül végigvitte az akciót kiegyenlítve a mérkőzés állását.

A második felvonás enyhe hazai fölénnyel rajtolt. Előbb Fabus adott pazar passzt a kapu torkában álló Rokalynak és Szcsatlivijnak, akik viszont nem értették meg egymást, így Seveleá lett a pakk. A 23. percben hiába kapta meg második fórját a hazai csapat úgy tűnt nem tudnak élni vele, végül épp lejárt Korbuly büntetése, amikor Szcsasztlivij hatalmas lökete lejött Seveláról és Salló bepofozta a pakkot a ketrecbe. A vendégek azonnal válaszolhattak volna, de Shupe hatalmas ziccert hagyott ki. Pár perc múlva Tendler és Fliszár ugrott ki, de Papp hatalmas mentést mutatott be, majd a lefordulásból Valchar indította Antal Zsombort, aki 3–1-re módosította az állást. Az újabb bekapott gól megtörte a vendég alakulatot és innentől kezdve a hazaiak akarata érvényesült, mondhatni teljes mértékben. Előbb egy Molnár Z.-Rokaly N. kontra végén utóbbi, majd Fabus és végül Rokaly Sz. helyzeteinél kellett hatalmasat fogjon Sevela.

A kitűnő hálóőr – a vállát és a lábát is fájlalta – viszont nem tudta folytatni a meccset a második szünetet követően. Helyét Pleszkán vette át, aki rögtön egy hatalmas védéssel mutatkozott be. Szcsasztlivij tette próbára. A folytatásra némelyest lecsendesedett a játék. Az történt, amit a hazai csapat akart, míg a vendégek komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Onodi kapuja előtt. A túloldalon Pleszkán viszont remekelt, annak ellenére, hogy a hajrában Szcsasztlivij három alkalommal olyan csukló lövést küldött feléje, hogy nem igazán tudta hol landolt a pakk.

Összességében a csíki csapat megérdemelte a győzelmet és jogosan járt a vastaps a nézőtérről. A találkozó végén az orosz Pjotr Szcsasztlivij tiszteletkört is tett, hatalmas ováció kíséretében. Ritkán fordult meg hasonló kaliberű és tudású játékos a Vákár Lajos Műjégpályán.

Eredmények:

  • EV Vienna Capitals (osztrák)-DVTK Jegesmedvék 0-6 (0-0, 0-2, 0-4)
  • Dunaújvárosi Acélbikák-UTE 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
  • Csíkszeredai Sportklub-Ferencvárosi Torna Club 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)
  • Brassói Corona-Fehérvári Titánok 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

A tabella:

  •  1.  DVTK Jegesmedvék            13 11   1   -   1  55-22  35 pont
  •  2.  MAC Budapest                      14 10   -   -   4  61-36  30
  •  3.  Ferencvárosi Torna Club       14  8   1   -   5  52-37  26
  •  4.  UTE                                       14  8   -   -   6  40-36  24
  •  5.  Csíkszeredai Sportklub          13  7   -   -   6  45-42  21
  •  6.  Dunaújvárosi Acélbikák         14  6   -   -   8  37-41  18
  •  7.  Brassói Corona                     13  4   1   2   6  36-36  16
  •  8.  Fehérvári Titánok                 14  3   1   2   8  40-63  13
  •  9.  EV Vienna Capitals             15  -   1   1  13  22-75   3

 

Mestermérleg
Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: – A védekezésünk nagyon jól összeállt, nem adtunk az ellenfélnek sok gólszerzési lehetőséget, ellenben nekünk több is volt. Összességében úgy érzem, hogy nagyon jól játszottunk, ez kifejezetten igaz a harmadik harmadra, amikor nem volt gólszerzési lehetősége a Ferencvárosnak. Hasonló módon kell felvegyük a harcot a soron következő meccsen is.
Kjell Lindqvist, Ferencvárosi TC: – Egy nagyon kiegyensúlyozott mérkőzés volt, amelyen a hazai csapatnak több szerencséje volt. Megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a meccset. Egygólos előnyünknél közel voltunk a második gólhoz, majd 2–1 után is volt két hatalmas lehetőségünk. Nem lehet azt mondani, hogy Csíkszereda tízszer jobb volt nálunk, apróságok döntöttek. Egyik legnehezebb helyszín ahol játszani kell, nagy a nyomás játékosokon is a telt ház miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?