Erste Liga: az élmezőnyért hajt a Csíkszeredai Sportklub

Két hazai mérkőzéssel folytatja a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga küzdelmeit. 

A csapat célja az lehet, hogy megcélozza az élmezőnyt. Ehhez a Ferencvárost, illetve a Fehérvári Titánokat kellene legyőzni. Pozitívum a csapatnál, a legutóbbi kiszállásból kiindulva, hogy rengeteg gólt szereztek, de a kapott gólok aránya is nagy.

Nem dőlhetnek hátra a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói, hiszen folytatódik az Erste Ligás kaland a hétvégén. Pénteken 19 órától a Ferencvárosi TC, míg szombaton 18 órától a Fehérvári Titánok vendégeskednek Csíkszeredában.

A Ferencvárossal az idei szezonban még nem találkoztak a kék-fehérek, akik az elmúlt időszakban feltornászták magukat a dobogóra. Mindezt annak ellenére, hogy az októberi hónapot nem kezdték valami jól, hiszen zsinórban három vereséget szenvedtek. A Titánok ellen viszont elkezdték a korrigálást és után visszatértek a helyes útra. Ennek kárát a MAC, az UTE és a Brassó látta. Egységes csapatról van szó, ahol nemcsak a csatárok, hanem a hátvédek is képesek pánikot okozni. Elég csak ránézni a kanadai táblázatra, ahol a Fradi két legjobb pont gyárosa Hietamaki, illetve Jabornik.

A Fehérvári Titánok már másodjára érkezni Csíkszeredába. Az első meccsen igencsak kellemetlenkedtek, hiszen elvitték a három pontot köszönhetően Kornakker Dániel parádéinak. Fiatal, sokat korcsolyázó, agilis csapatról van szó, amely képes kellemetlen perceket okozni minden ellenfelének.

A Sportklub háza táján két nagy kérdés van. Egyrészt Bíró Tamás bordasérülése miatt a második sorba előkerült Rokaly Szilárd kiesése a harmadik sorból nagy érvágás. Az ő ideiglenes helyettesítőjét kell megtalálni oda. Illetve azt kell megoldja a Leo Gudas-Hozó Levente edzőpáros, a legutóbbi túrából kiindulva, hogy a kapott gólok számát minimalizálják ezzel egy időben pedig rendbe kell tenni a csapat védekezését, hiszen amilyen lenyűgöző a góltermelés, legalább annyira ledöbbentő a kapott gólok száma.

Hasonló elgondolások mentén fogalmazta meg elvárásait Hozó Levente is a csapat másodedzője: „Mindig a soron következő mérkőzés a legfontosabb, így egyelőre csak a Ferencvárosra koncentrálunk. Egy nagyon kellemetlen játékstílusú csapatról beszélünk, akikkel biztosan nagyon nehéz dolgunk lesz. Mindent félretéve elsődleges célunk a győzelem, saját közönségünk előtt. Fontos lesz továbbra is a fegyelmezett játék és sokkal jobban oda kell figyeljünk a védekezésre. A legutóbbi meccseken nagyon sok gólt kaptunk. A héten a védekezésre fektettük leginkább a hangsúlyt – fogalmazott Hozó Levente.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?