A Sepsi OSK megvált Valentin Suciu edzőtől

A Sepsi OSK fociklub vezetősége szerdán bejelentette, hogy az elmúlt időszak gyenge eredményei miatt, a felek közös megegyezésével szerződést bontottak Valentin Suciu vezetőedzővel. Várhatóan játékosoktól is megválik a klub.

A csapatot átmeneti jelleggel a Nagy Sándor és Kulcsár Sándorból álló edzői páros irányítja. A sepsiszentgyörgyi labdarúgóklub ügyvezetője a bejelentést követően megköszönte, hogy Valentin Suciu az elmúlt négy évben osztályról osztályra feljuttatta a csapatot a Liga 1-be, ennek elismeréseként pedig a következő napokban a klubon belül felajánlanak számára egy másik tisztséget, de megértik azt is, ha távozni szeretne, mert egy másik csapatot akar edzeni.

A Sepsi OSK vezetősége szerint a következő időszakban más változások is várhatóak, az átigazolási időszakban újabb játékosokkal erősítik a keretet, és várhatóan nem folytatják az együttműködést azokkal a játékosokkal, akik nem tesznek meg mindent a jobb eredmények érdekében.

„Ez a klub fenn kell  hogy maradjon. Azért alapítottuk, hogy büszkesége legyen Sepsiszentgyörgynek, Erdélynek és a szurkolóknak”  –  jelentette ki Diószegi László, a Sepsi OSK főtámogatója. Hozzátette: mindent meg fognak tenni, hogy a csapatot megerősítsék. Arra kérte a szurkolókat, hogy tartsanak ki a csapat mellett, mert van terv, van anyagi keret ahhoz, hogy a visszavágókra 5 -15 játékost leigazoljanak. „Nem adjuk könnyen” – összegezte Diószegi László.  

Üzentek a szurkolóknak

A Sepsi OSK sportmenedzsere, Bokor János a csapattól eltávolodott szurkolók számára fogalmazott meg egy békítő üzenetet. Rámutatott, hogy hiányolták a szurkolókat a legutóbbi, Craiova elleni mérkőzésről, és, hogy az elmúlt időszak gyenge eredménye a klub vezetőségének is fáj. Bokor János szerint szóba álltak a játékosokkal, és elmondták nekik, hogy milyen fontosak a szurkolók a csapat számára.

A klub vezetősége megérti, hogy milyen áldozatokkal jár, hogy a szurkolók hétvégenként több száz kilométert utaznak, végig éneklik a mérkőzéseket és természetes, hogy amikor látják a gyenge eredményeket, feltevődik a kérdés, hogy miért utazzanak.

Üzentek a játékosoknak is

A Sepsi OSK sportmenedzsere leszögezte: azok a játékosok, akik a következőkben nem „szakadnak ketté” az eredmények érdekében, hamar el fognak tűnni a csapatból. Bokor János arra kérte a szurkolótábort, hogy a következő mérkőzéseken is legyenek jelen nagy számban és bátorítsák a csapatot, hiszen szurkolók nélkül játszani rossz.

A Maszol érdeklődésére, hogy az elmúlt időszak eredménytelenségéért kizárólag az edző okolható-e, Bokor János elmondta: próbálják kideríteni, hogy mi az oka a gyenge teljesítménynek, hiszen a játékosok színvonala az elmúlt időszakban látványosan visszaesett. Ez a folyamat nem egyértelműen az edző felelőssége, de a fociban az első lépés az edzőcsere, hiszen nem lehet 26 játékost lecserélni. Ezzel a lépéssel próbálják felrázni a játékosokat és bíznak abban, hogy a következő mérkőzéstől megváltozik a hozzáállásuk – magyarázta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?