WTA-világbajnokság: Pliskova leteniszezte a pályáról Muguruzát

A közelmúltbeli világelsők mérkőzésén Karolína Plísková könnyedén legyőzte Garbine Muguruzát a hétmillió dollár összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság keddi versenynapján. A másik mérkőzésen Venus Williams három szettben nyert az idei Roland Garros-győztes Jelena Ostapenko ellen.

Karolina Pliskova leteniszezte a pályáról Garbine Muguruzát a Szingapúrban zajló tenisz WTA-világbajnokság Fehér-csoportjának második játéknapján. A cseh teniszező sima 6-2, 6-2-re győzött spanyol ellenfele fölött. Pliskova ezzel gyakorlatilag bejutott az elődöntőbe. A második belépő a Muguruza-Williams párharc győztesét illeti meg

 

A 25 éves Karolina Pliskova (WTA - 3.), alig 63 perc alatt lelépte egy évvel fiatalabb ellenfelét, aki egy hellyel előtte áll a WTA világranglistán. A Fehér-csoport első meccsnapján Pliskova ugyancsak 6-2, 6-2-vel lépett túl Venus Williamson (WTA-5). Garbine Muguruza szintén győzelemmel indított vasárnap, Ostapenkót verte 6-3, 6-4-re. 

A keddi első mérkőzésen egy 3 óra 14 perces maratoni csatában Williams 7-5, 6-7 (3), 7-5 arányban legyőzte a lett Jelena Ostapenkót. Venus Williams (WTA - 5.) 37 évesen a vb legidősebb résztvevője, és az egyetlen az idei nyolc döntős közül, akinek már van egy győzelme (2008). Ostapenko (WTA- 7) kezdő ezen a turnén. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?