Pistorius magába roskadva érkezett a tárgyalására

Teljesen megtörve, zokogva várta pénteki bírósági tárgyalását Oscar Pistorius, aki dél-afrikai otthonában csütörtök hajnalban lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkampot. A hatszoros paralimpiai bajnok futót szándékos emberöléssel vádolják, ügyét keddre napolták el.Oscar Pistorius -1711471

Az éjszakát rácsok mögött töltő Pistorius nem sokkal 9 óra előtt fekete öltönyben érkezett a pretoriai bíróságra péntek reggel, és a jelentések szerint teljesen összetört állapotban várta a 10 órára kiírt tárgyalás megkezdését. A 26 éves atléta összegörnyedve, remegve zokogott, miközben édesapja a kezét fia hátára téve próbálta nyugtatni őt. Pistorius – akinek testvérei is az épületben tartózkodtak – az ügyvédje szerint különösen rossz pszichés állapotba került, és azt kérte, ne mutassák a tévében.

pisztoly640A sportoló a védője segítségével elsőként azt próbálja elérni, hogy óvadék fejében szabadon engedjék, erről a bíróság kedden dönt majd.

A legújabb hírek szerint Reeva Steenkamp a fürdőszobaajtó mögött volt, amikor a halálos lövések érték – az ajtón áthatoló négy golyó a mellkasába, a medencéjébe, a fejébe és a karjába fúródott. A hatóság helyszínre érkező emberei a modell holttestét azonban nem a fürdőszobában találták meg, hanem Pistorius házának előszobájában. Az első hírek arról szóltak, hogy a futó betörőnek nézte barátnőjét, és véletlenül lőtte le, a rendőrség később cáfolta, hogy ez az információ tőlük származik.

A pénteki tárgyalás során bebizonyosodott, hogy az ügyészség a szándékos emberölést próbálja majd Pistoriusra bizonyítani. Desmond Nair bíró végül úgy döntött, hogy a tárgyalást kedden folytatják, addig a vádlott őrizetben marad, de kérésére nem börtönben, hanem a brooklyni (Pretoria egyik elővárosa) rendőrőrsön tartják fogva. Az atléta apja és testvérei nem nyilatkoztak a riportereknek a bíróság elhagyásakor.

Pistorius visszautasítja a vádakat. Oscar Pistorius határozottan visszautasítja az ellene felhozott vádakat – áll a sportember családja által pénteken kiadott nyilatkozatban, amely kitér arra is, hogy az atléta mély együttérzéséről biztosítja Reeva Steenkamp családját. „A gondolataink Reeva Steenkamp családjával és barátaival vannak” – olvasható a közleményben.

Kimaradt?