Futsal: Udvarhely nyerte a székely rangadót

A tapasztaltabb és jobb játékoskerettel rendelkező FK Székelyudvarhely 7-4-re legyőzte hétfőn este a Csíkszeredai Imperial Wet együttesét és ezzel ideiglenesen vezeti a román teremlabdarúgó bajnokság tabelláját.

Bravúrra készült a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata a román bajnokság hetedik fordulójában a székelyföldi és egyben megyei rangadón, amelyet Székelyudvarhelyen játszott a helyi FK ellen. Az újoncnak ez nem jött össze, hiszen már a mérkőzés első felében tetemesnek mondható hátránybba került. Előbb Szőcs László, majd Biró Attila talált be alig négy perc alatt.

Az FK uralta a játékot amelynek köszönhetően Biró újabb találatot jegyzett. A csíki csapat is próbálkozott, előbb egy szabadrúgásból voltak veszélyesek, majd Dobri ajtó-ablak helyzetben lőtt az üres kapu mellé. A félidő végén az FK akár növelhette volna is előnyét, de Mánya tizméterest hibázott.

A térfélcserét követően szépített a csíki alakulat Szőcs Lóránd révén, amelyre kettővel válaszolt a hazai csapat. Ezt követően valamelyest kiegyenlítődött a játék képe, de a hazai csapat teljes mértékben érvényesítette tapasztalati fölényét. A végjátékban szerre potyogtak a gólok 1–3-as megosztásban, így a végén a hazai alakulat háromgólos győzelmet aratott.

Az FK Székelyudvarhely ideiglenesen - az egy ponttal lemaradt Dévai Autobergamo kedden délután vendégeskedik Temesváron - vezeti a bajnokságot, míg a Csíkszeredai Imperial Wet maradt a hatodik helyen. 

Eredmények
FK Székelyudvarhely–Csíkszerdai Imperial Wet 7–4 (3–0)
Marosvásárhelyi City’us–Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal 4–2 (2–0)
Dunărea Călărași–Jászvásári CSM Poli 3–3 (2–1)
Temesvári Informatica–Dévai Autobergamo (kedd, 18.00) 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?