Győzelemmel kezdett Simona Halep a szingapúri WTA-világbajnokságon

A világranglista első helyén álló Simona Halep 6-4, 6-2 arányban legyőzte hétfőn a francia Caroline Garciát a szingapúri tenisz WTA-világbajnokság vörös csoportjának első mérkőzésén.

Simona Halepnek egy óra és 27 perc alatt sikerült nyernie, és ezzel a győzelemmel revansot vett a pekingi torna döntőjében elszenvedett vereségért. 

A román teniszező négy ászt ütött a mérkőzésen, és három kettős hibát vétett, akárcsak ellenfele. Első szerváit 62%-os, a másodikat 71%-os hatékonysággal ütötte, míg a franciának ez 58%, illetve 43%-os arányban sikerült. Mindkét játékos 13 nyerő ütést mutatott be, a franciának azonban 16 ki nem kényszerített hibája volt, míg Halepnek 11. 

A vörös csoport második mérkőzésén a negyedik helyen kiemelt ukrán Elina Szvitolina a dán Caroline Wozniacki (6.) ellen lép pályára. 

A fehér csoport első fordulóbeli mérkőzéseit vasárnap rendezték: a cseh Karolina Pliskova 6-2, 6-2-re nyert az amerikai Venus Williams ellen, míg a Spanyolországot képviselő Garbine Muguruza 6-3, 6-4 arányú győzelmet aratott a lett Jelena Ostapenko fölött.

Kapcsolódók

Kimaradt?