Liga 1: leszerepeltek az erdélyi csapatok

Pocsék hétvégéjük volt az erdélyi és bánsági csapatoknak a labdarúgó Liga 1-ben, kivétel nélkül mindegyik vesztesen hagyta el a pályát.

A negatív spirált a Szászmedgyesi Gaz Metan kezdte el, amely simán kikapott saját stadionjában a Poli Iași-tól és ezzel „megerősítette” kieső pozícióját a tabella utolsó előtti helyén.

A következő erdélyi érdekeltség a Sespi OSK volt, amely vérre menő alsóházi derbit játszott a fővárosban Bukaresti Juventusszal. A két csapat együtt jutott fel az élvonalba, az őszi szezon 2. fordulójában a háromszékiek éppen a Juventus ellen szerezték meg első Liga 1-es győzelmüket és most is direkt versenyben állnak a kiesőhelyek elkerüléséért. A tétet tovább növelte, hogy a fővárosiaknak mindeddig nem sikerült győzniük a bajnokságban, valós esélyt erre csak a sorstárs Sepsi OSK ellen láttak.

Ehhez képest hazai szempontból nagyon rosszul kezdődött a mérkőzés, ugyanis a Sepsi OSK már a 16. percben vezetéshez jutott Victoraș Astafei találatával. A Juventus Wallace da Silva góljával egyenlített az első félidő közepe táján, majd Măzărache az 59. percben – Miron bakiját kihasználva - vezetéshez juttatta a vendéglátókat. Akadtak ugyan még egyelnítési lehetőségei a Sepsi OSK-nak, de gól már nem született, így a tabella alsó része összeszűkült, a 12. a 11 pontos Sepsi, 13. a 9 pontos Gaz Metan és 14. a 7 pontos Juventus.

A gyenge teljesítmény, de főleg a játékosok hozzáállása extrém gesztust váltott ki a csapatot Ploiești-re elkisérő galeriben.

Csapatok és edzők presztízscsatáját eredményezte a FC Viitorul és a Kolozsvári CFR tengerparti összecsapása. A bajnok a listavezetővel játszott, a kispadon pedig az román labdarúgás „Aranygenerációjának” két oszlopos tagja, Gheorghe Hagi és Dan Petrescu ült.

A 3 pont sorsát egyetlen találat döntötte el, a Viitorul veterán brazilja, Eric de Oliveira a 45. percben mesterien elvégzett szabadrúgással szedte le a pókhálót Arlauskis kapujából. 

A kolozsváriak vereségének súlyát növeli, hogy közvetlen üldözői, a CSU Craiova és a fővárosi FCSB is nyerni tudott, így a fellegváriak korábbi 4 pontos előnye 1 pontra zsugorodott.

Liga 1, a 15. forduló eredményei

  • Szászmedgyesi Gaz Metan-CSM Poli Iaşi 0-2
  • Concordia-CS U Craiova 1-2
  • Bukaresti Juventus-Sepsi OSK 2-1
  • Viitorul-Kolozsvári CFR 1-0
  • Astra Giurgiu-FC Voluntari 2-3
  • FCSB-ACS Poli 7-0
  • FC Botoşani-Dinamo (hétfő, 20:45, Digi Sport, Dolce Sport, Look TV)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?