Simona Halep Caroline Garcia ellen kezd a szingapúri WTA- világbajnokságon

 A világranglista élén álló és első helyen kiemelt Simona Halep a francia, nyolcadik helyen kiemelt Caroline Garcia ellen kezd hétfőn a női profi teniszezők Szingapúrban zajló világbajnokságának piros csoportjában. 

A román idő szerin 14:30-kor kezdődő meccset követően kerül sor a piros csoport másik párharcára az ukrán Jelina Szvitolina (5.) és a dán Caroline Wozniacki (6.) között. A világ legjobb nyolc játékosát felvonultató vb fehér csoportjának első mérkőzéseire vasárnap kerül sor: Karolina Pliskova (Csehország - 3.) - Venus Williams (USA - 5.), illetve Garbine Muguruza (Spanyolország - 2.) - Jelena Ostapenko (Lettország - 7.).

Simona Halep 2-1-re vezet Garcia ellen (24 éves, WTA - 9), miután 2016-ban a sydney-i nyocaddöntőben 6-4, 2-6, 6-1, idén pedig a torontói negyeddöntőben 6-4, 6-2 arányban legyőzte. Garcia legutóbb a pekingi torna döntőjében győzte le Halepet 6-4, 7-6 (3) arányban, s ez a siker nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy bejusson a vb-re.

A 26 éves Halep zsinórban negyedszer jut a be a vb nyolcas mezőnyébe. Első részvételekor, 2014-ben döntőt játszott. A mostani mezőnyből Venus Williamsnak van egy győzelme (2008) és egy döntője (2009), illetve Wozniacki jutott egyszer döntőbe (2010).

Simona Halep egy Porsche 911 Carrera GTS-t kapott azért, mert a WTA Porsche Race to Singapore első helyén végzett. 

A csoportban mindenki mindenkivel játszik. A csoportok első két helyezettjei keresztben játsszák az elődöntőket. A döntőre október 29-én kerül sor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?