Hatszoros olimpiai bajnokot vádol nemi erőszakkal egy másik olimpiai bajnok

Az olimpiai bajnok tornász, Tatjana Gucu 27 év hallgatás után a Weinstein-botrány hatására a Facebookon tette közzé, hogy maga is szexuális erőszak áldozata.

Tatjana Gucu tizenöt éves volt, amikor 1991-ben egy stuttgarti versenyen a későbbi nagy bálvány, a végül hatszoros olimpiai bajnok Vitalij Scserbo állítása szerint megerőszakolta. A tornász a Szovjetunió felbomlása után a Független Államok Közösségének nyert hat aranyat az 1992-es barcelonai olimpián. Gucu szintén 92-ben volt az aranyérmes női csapat tagja, és az egyéni összetett bajnoka.

Posztjában megköszönte cinikusan csapattársának, Tatjana Toropovának - ő nem lett később sikeres -, hogy nem állt ki mellette, holott mindent hallott. Megköszönte még Rusztam Saripovnak is, Scserbo nagy barátjának. „Nem védtél meg egy 15 éves kislányt” - írta neki. (Saripov is olimpiai bajnok.)

Scserbót szörnyetegnek nevezi, aki miatt évekig rettegett, és saját börtönébe zárta magát. „Tudom, hogy megvéded majd magad. De a részletek erősebbek a szavaknál” - írta. A most 45 éves Scserbo Las Vegasban él, és egyelőre nem reagált.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?