Remek győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub a MAC Budapest ellen

Fantasztikus győzelmet aratott a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga pénteki játéknapján a tavalyi döntős MAC Budapest ellen. Küzdelem volt a javából, irgalmatlan tempó mellett – számolt be a klub sajtóosztálya.

Folytatni a múlt heti győzelmi sorozatot, ez volt a célja a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának péntek este az Erste Ligában. Ehhez a tavalyi döntőst, a remek játékosokból álló MAC Budapestet kellett legyőzni.

S mindezt a Magyar Jégkorong Szövetség felső vezetősége, illetve telt ház előtt. A szurkolók pedig sokat nem is tétlenkedtek és alaposan belevágtak a közepébe, ahogy a vendég alakulat is. Az első másodpercektől kezdve hatalmas tempóban játszottak a budapestiek és ezt hamar góllal is jegyezték. A kék-fehérek lassan ébredeztek és kezdték felvenni a vendégek által diktált tempót, amikor ez sikerült, akkor jött is az egyenlítő gól. Innentől kezdve izgalmas mérkőzés alakult ki, enyhe vendég fölénnyel, de a további gólok nem jöttek.

A második harmad épp hogy elkezdődött és máris potyogtak a gólok. A harmadból alig 40 másodpercnyi játékidő telt le, amikor egy Valchar-Antal Zsombor kombináció után, utóbbi fonáklövése akadt be Arany mellett, amelyre egy percen belül kettővel válaszolt a fővárosi alakulat. Előbb Dansereau egalizált, majd Nagy K. vette vissza a vezetést a vendégeknek. Alig pár perc múlva jöttek a mérkőzés első kiállításai. Előbb a Sportklub, majd a MAC próbálkozhatott és számos lehetőség adódott mindkét oldalon.

A folytatásban inkább munkás meccs volt, mint látványos, viszont a tempó továbbra is nagy volt. A kék-fehérek előtt további két előnyös szituáció akadt és a másodikkal éltek is. Rusnak indította saját magát és miután kétszer is próbára tette Aranyt, az újabb kipattanót már Fabus pöccintette be. Erre a találatra is azonnal válaszolhatott volna a vendég alakulat, miután egy keresztbe lőtt pakk Farkas korcsolyáján váltott irányt és milimétrekkel csúszott el az újfent parádésan védő Onodi kapuja mellett.

Az utolsó felvonásra maradt a döntés. A Sportklub pedig hamar magához ragadta a vezetést. Előbb Rokaly Sz. hagyott ki egy óriási helyzetet, majd ugyanabban a támadásban Molnár Z. dobta rá a pakkot Arany kapujára és a nagy tumultusban a pakk a kapuban kötött ki. A játékvezetők újranézték a gólt, feltételezvén, hogy Rokaly Sz. magas bottal nem-e ért bele a korongba, de mivel ez nem történt meg szabályosnak ítélték a gólt. A MAC igyekezett jobban felpörgetni a játékot, kitámadott egészen a hazai harmadig. Ez perceken át zavart is tudott okozni, de sikerült ebből is kilábalnia a hazai csapatnak.

Az 50. percben pedig már kettő volt közte. Egy MAC harmad előtti bulit követően a pakk az egyedül maradó Rokaly Szilárdhoz került, aki köszönte szépen a lehetőséget és mattolta Aranyt. A folytatásban a MAC már nem tudott oly egyértelmű fölényt kikovácsolni magának, köszönhetően annak is, hogy a hazai csapat is feljebb tolta védekezését, majd két fölösleges kiállítás meg is pecsételte a sorsukat.

Eredmény: Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest 5–3 (1–1, 2–2, 2–0)

Gólszerzők: Fabus (10., 38.), Antal Zs. (21.), Molnár Z. (43.), Rokaly Sz. (50.), illetve Jokila (3.), Danserau (22.), Nagy K. (22.).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?