A román és a magyar válogatott is felkerült a FIBA világranglistájára

Húsz hely választja el egymástól a magyar és a román férfi kosárlabda válogatottat a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) megújult világranglistáján. Vojvodáék a 41., Kutiék pedig a 61. helyen állnak. 

A korábbi világranglistán csak azok az országok szerepeltek, amelyek az elmúlt nyolc évben kontinentális versenyen vagy világbajnokságon részt vettek, Románia és Magyarország hosszú idő után szerepelt ismét nagy tornán, a négy helyszínen megrendezett Európa-bajnokságon. Mint arról helyszíni tudósításainban beszámoltunk, a magyar válogatott tovább is jutott a kolozsvári hatos csoportból, majd az isztambuli nyolcaddöntőben tisztesen helyt állt a későbbi ezüstérmes Szerbiával szemben. Ezzel szemben a házigazdaként kvalifikált román válogatott minden mérkőzését elvesztette a Szamos-parti csarnokban.  

A ranglistát az Egyesült Államok vezeti Spanyolország, Szerbia, Franciaország és Argentína előtt. A friss Eb-győztes szlovénok a hetedikek.

A női ranglista első két helyén is az Egyesült Államok és Spanyolország csapatai állnak, a dobogó harmadik fokát Franciaország foglalja el. A magyar lányok az 50. helyen állnak, Románia legjobbjai éppen csap felfértek a világranglistára, Közép-Afrikai Köztársaság, Ghána, Dél-Afrikai Köztársaság és Zimbabwe mögött a 79. helyen zárják a rangsort. 

 

Kimaradt?