FRISSÍTVE - Simona Halep elvesztette a pekingi döntőt

Elvesztette Simona Halep a 6,381 millió dollár összdíjazású, pekingi kemény pályás teniszverseny döntőjét: 6-4, 7-6 (3) arányban győzte le őt vasárnap a francia Caroline Garcia.Fotó: twitter.com/ChinaOpen

A vereségtől függetlenül a román lány hétfőtől átveszi a világranglista vezetését, az elsőséget ugyanis már a döntőbe jutással kivívta.

A 23 éves Caroline Garciának (WTA-15.) egy óra és 52 perc játék után sikerült nyernie, és ezzel sorozatban második tornagyőzelmét könyvelheti el, múlt héten ugyanis a vuhani trófeát is elhódította. 

Halep számára a Jelena Ostapenkóval egy nappal korábban játszott elődöntőhöz hasonlóan kezdődött a mérkőzés: nullára nyerte ellenfele első adogatását, a lett teniszezőtől eltérően azonban Garciának sikerült visszabrékelni. Ezután fej-fej mellett haladt a két játékos, majd 5-4-es állásnál két szettlabdához jutott a francia: az elsőt sikerült hárítania Halepnek, a másodikat azonban már nem, így Garcia 6-4-re lezárta az első játszmát. 

A második szett elején mindkét játékos hozta saját adogatását, 3-3-nál Halep nem kevesebb mint kilenc bréklabdát szalasztott el, és Garciának végül sikerült megtartania a szerváját. Ezt követően sem jött össze a brék egyik játékosnak sem, így a játszma rövidítésbe torkollott, amelyben a francia bizonyult jobbnak, megnyerve a szettet és ezzel a mérkőzést. 

Halep hatékonyabban ütötte első és második szerváit is (72–70 százalék, illetve 56–54), ő egy ászt ütött, a francia hármat, a román lány két kettős hibát vétett, Garcia csak egyet. Halep 16 nyerő ütést mutatott be, Garcia 17-et, előbbi 25 ki nem kényszerített hibát követett el, utóbbi 31-et. 

A döntőbe jutásért 636 300 dolláros pénzdíjat és 650 WTA-pontot kap Halep, a finálé nyertesét 1,271 millió dollárral és 1 000 ranglistaponttal jutalmazzák. 

A román lány eddigi pályafutása alatt 27 döntőt játszott, amelyek közül 15-öt nyert meg. 2013-ban hat, 2014-ben kettő, 2015-ben és 2016-ban három-három, idén pedig egy trófeát hódított el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?