Visszavágott az Újpestnek a Csíkszeredai Sportklub

Kikapott az Újspesti TE a Csíkszeredai Sportklubtól a jégkorong Erste Liga szombati játéknapján.

A Sportklub közleménye szerint mindkét csapat a hibátlan hétvégére törekedett, ez pedig nagyon hosszú idő után a kék-fehéreknek sikerült, akik egy kemény, munkás mérkőzésen gyűjtötték be a három pontot és vágtak vissza a Budapesten elszenvedett vereségért.

Nyomasztó újpesti fölényben kezdődött a mérkőzés, a házigazdák lábában igencsak benne volt az elmúlt napot meccseinek fáradtsága, lassúak, körülményesek és a kapura teljesen veszélytelenek voltak Valcharék, így a 10. percben Benk gólja mondhatni törvényszerű volt. A házigazdák a 15. perc táján egy Taratuhin-helyzettel érkeztek meg a meccsbe, a 17. percben pedig Rokaly Szilárd egyenlíthetett volna büntetőből, a párharcot azonban Sila nyerte.

Áthúzódó előnnyel kezdődött a második harmad, ami aztán az egyenlítést is meghozta: egy remekbeszabott Valchar-Taratuhin összjáték végén Antal Zsombor lőtt hatalmas kapásgólt. Ekkor már nyoma sem volt az újpesti fölénynek, kiegyenlített harc folyt a jégen, Valchar és Fodor járt legközelebb a gólszerzéshez, de a liláknak is voltak helyzeteik, a kapusok viszont mindkét oldalon hibátlanul teljesítettek. Egészen a 40. percig, amikor Belov a kékről lövésre szánta el magát, a bárddal tisztázni akaró Sila pedig saját hálójába juttatta a korongot.

A záró játékrészben mindkét fél mozgósította utolsó erőtartalékait, mindkét oldalon akadtak helyzetek, de a kapusok mindent fogtak, az utolsó 40 másodpercre pedig Papp kiállítása nyomán kapus helyett is mezőnyjátékost dobott csatába az újpesti szakvezetés, de a házigazda remek védekezéssel tartotta meg egygólos előnyét és hosszú idő után szerzett zsinórban három győzelmet a nemzetközi ligában.

Eredemény: SC Csíkszereda -UTE 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?