Temesvári győzelemmel hangoltak a zöld-fehérek a Sepsi Aréna felavatására

Győzelemmel kezdett a bajnoki címvédő Sepsi SIC női kosárlabdacsapat: a zöld-fehérek az újonc Temesvári SCM otthonában arattak 82-64 (15–14, 12–33, 17–22, 20–13) arányú győzelmet. A sepsiszentgyörgyi szurkolók számára vasárnap lesz kosárlabda ünnep, hiszen kedvenc csapatuk ekkor játszik első alkalommal az új hazai pályán, a nemrégiben átadott Sepsi Arénában.

A szerdán este kezdődött bajnoki idény első fordulójában a Temesvári SCM-Sepsi SIC mérkőzésen lendületesen kezdtek a Béga-parti város kosárlabdázói, rögtön a mérkőzés első percében négy pontot dobtak . A sepsiszentgyörgyi lányok hamar észhez tértek, és tartani tudták a lépést a jól kezdő temesváriakkal. A Sepsi SIC csapatkapitánya, Annemarie Gödri-Părău a 6. percben megütötte a kezét, így az edző kénytelen volt lecserélni első számú irányítóját, aki a folytatásban már nem lépett pályára.

Az első negyed végén a zöld-fehérek három percig képtelenek voltak pontot szerezni, majd Ancuța Stoenescu törte meg a jeget, így a Béga-partiak egy ponttal vezettek az első tíz perc után. Bár a temesváriak a második negyedet Filip hárompontosával kezdték, a folytatásban nem sok okuk volt az örömre, hiszen a padról beszálló Nathalie Fontaine elkezdte a pontgyártást a sepsiszentgyörgyiek számára. A Mihai Coldea irányította temesvári kosárlabdázók közel hat percig nem tudtak kosarat dobni, a zöld-fehér mezesek pedig nem tétlenkedtek, így a szünetig húsz pontos előnyre tettek szert (27–47).

 A mérkőzés harmadik negyedében kiegyenlítettebb volt a játék, viszont a sepsiszentgyörgyiek így is öt ponttal tudták növelni előnyüket, vagyis az utolsó tíz percnek 25 pontos vezetéssel vágtak neki. A bajnoki idény első mérkőzésén Zoran Mikes edző minden sepsiszentgyörgyi játékosnak lehetőséget adott, a palánk alatt határozottabbak voltak a Sepsi SIC magas emberei, akik a találkozó során több lepattanót gyűjtöttek, mint ellenfelük de 49 százalékos hatékonysággal dobtak kosarat is, de a kispadról pályára lépő játékosok nem kevesebb mint 43 kosarat szórtak.

Az idény első hivatalos mérkőzésén a Sepsiszentgyörgyi csapat legjobbja a visszatérő, amerikai Tyaunna Marshall illetve a frissen leszerződött svéd Nathalie Fontaine volt, mindketten 21 pontot dobtak, viszont a temesváriak részéről D'Lesha Lloyd teljesítménye volt figyelemre méltó, hiszen 28 pontot értékesített.

 A sepsiszentgyörgyi szurkolók számára vasárnap új helyszínen indul a szezon, hiszen a női kosárlabda Nemzeti Liga második fordulójában a Sepsi SIC az Aradi ICIM csapatát fogadja a nemrégiben átadott Sepsi Arénában. A kosárlabda klub a mérkőzést megelőzően 18 órától koncerttel indítja a szezont, a kovásznai Pince Band zenekar áll az aréna színpadára. A mérkőzés 19 órakor kezdődik.

A Sepsi SIC menedzsere, Rusz István elmondta: a vasárnapi, első hazai pályás mérkőzésen, a Sepsi Arénában kezdik el árusítani a jegyeket és bérleteket. Ezek árai tavalyhoz képest nem változtak, így felnőtteknek 10 lejbe kerül a belépő, gyerekek az ellenőrző füzetük vagy sportolói licencük felmutatásával ingyen juthatnak be a csarnokba. Három fajta bérletet kínálnak a szurkolóknak, így a hely nélküli bérlet 150 lejbe-, a helyhez kötött bérlet 250 lejbe kerül, de bevezetik a családi bérletet, így 350 lejért két felnőttnek és két gyereknek biztosítanak ülőhelyet a mérkőzéseken.

Október 8-án, vasárnap a sepsiszentgyörgyi önkormányzat autóbuszjáratokat is biztosít a Sepsi Arénához, így vasárnap 17.15-től 18.30-ig minden negyedórában indulnak buszok a Szemerja negyedből a fontosabb megállókat érintve a város széli sportcsarnokhoz. Visszafele a mérkőzést követően indítják az autóbuszokat.

További eredmények

  • CS Phoenix Galați–Marosvásárhelyi BC Sirius 54:65
  • Aradi ICIM–Brassói Olimpia 80:94
  • CSBT Alexandria–Gyulafehérvári CS Unirea 88:48 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?