Jégkorong: 7 nap alatt hatszor futnak ki a jégre a csíki fiúk

Nem szenvednek meccshiányban a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói, hiszen alighogy leütötték az elmúlt napokra kiírt négy román bajnoki találkozójukat rögtön itt van újabb két összecsapás, ezúttal már az Erste Ligában. Előbb a Dunaújváros, majd az Újpest vendégeskedik Csíkszeredában.

Szombattól szombatig a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozói nem kevesebb, mint hat meccset kell vagy épp kellett leüssenek két különböző bajnokságban. A sor a Galaci Dunărea, majd a Gyergyószentmiklósi Progym elleni páros román bajnokikkal kezdődött és a Dunaújvárosi Acélbikák, illetve az Újpest elleni Erste Ligás találkozókkal záródik.

A csapat a missziójának első felét megoldott. A Galacot két könnyű meccsen simán verték, majd a Progym elleni első találkozón megszenvedtek, sőt pontot is veszítettek, hogy aztán a másodikat könnyebben húzzák be. A sok meccs, ahogyan Leo Gudas vezetőedző is fogalmazott, az edzések, illetve a megfelelő készülés rovására ment.

Pedig fontos lenne a pontszerzés, miután az Erste Ligában a csapat négy vesztes meccs után az ötödiket sikerült megnyernie. És pont annak a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában, amely pénteken látogat a Vákár Lajos Műjégpályára. A tréner is csupán erre a meccsre mer még koncentrálni, utoljára hagyva az Újpest ellenit.

A cseh szakember a Gyergyószentmiklósi Progym elleni teljesen kontrasztos meccsekből indult ki, mondván, olyan hibákat, mint amilyeneket a csapat elkövetett kedden, nem szabad megengedni a továbbiakban. „Kedden elveszítettünk egy pontot mivel óriási hibákat követtünk el, de a szerdai meccsen jobban játszottunk. Nagyobb hangsúlyt fektettünk a biztonságosabb játékra, de bosszantó, hogy a hatból csak öt pont lett meg. Nagyon nehéz napokon vagyunk túl, hiszen egyik meccs követte a másikat és ez az edzések rovására megy, sőt itt van már a nyakunkon a két hétvégi találkozó is. Egy napunk lesz készülni. Egyelőre csak az első dunaújvárosi meccsre kell koncentráljunk, azt kell megoldjuk. Továbbra is tartom, hogy akkor tudjuk sikerrel venni a meccseket amennyiben a védekezésünk, csapatszinten, rendben lesz és minél kevesebb lehetőséget adunk az ellenfélnek” – jegyezte meg Leo Gudas vezetőedző.

Kapcsolódók

Kimaradt?