Sorana Cirstea bejutott a pekingi torna negyeddöntőjébe

Sorana Cirstea is bejutott a pekingi keménypályás tenisztorna negyeddöntőjébe, miután csütörtökön két szettben legyőzte a volt világelső, jelenleg a világranglista negyedik cseh Karolina Pliskovát.

A román lány eddig egyszer játszott hivatalos meccset a cseh ellen még 2014-ben, akkor az utóbbi nyert három szettben.

A világranglista 44. helyén álló Cirstea döcögősen kezdte az első játszmát, és rögtön elveszítette első adogatójátékát, de aztán vissza is brékelt, és több játékot nem engedett Pliskovának, így 6-1-re nyerte az első szettet.

A második szetett újra a cseh játékos kezdte jobban, és gyorsan 5-2-es előnyre tett szert. Cirstea három szettlabdát hárítva fordította meg a második játszmát, és zsinórban öt játékot nyerve, 6-1, 7-5-el lezárta a meccset.

A 83 percig tartó meccsen Cirstea 70 százalékban nyert pontot első szervája után, Pliskova – aki amúgy az idei szezon csúcstartója az ászokat tekintve – csupán 44 százalékban ütött sikeres első szervát.  

A negyeddöntőben Cirsteára a világranglista 9. lett, Jelena Osztapenkó vár, aki hamar túljutott a harmadik körös meccsén, hiszen a kínai Peng Suaj sérülés miatt 3-0-ánál feladta a mérkőzést. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?