Kikezdték Piquét a spanyol válogatott edzésén

A spanyol válogatott szurkolói a Barcelona katalán védője, Gerard Piqué ellen fordultak, miután a futballista kifejtette a véleményét rendőri brutalitásba fulladt katalán népszavazásról, és kijelentette, hogy maradna a spanyol nemzeti csapatban, de ha a szövetség vezetői úgy gondolják, akkor még a világbajnokság előtt visszavonul a csapattól. 

Hétfő este már akkor óriási füttyszó fogadta a Piquét, amikor kiment az edzésre a többiekkel, aztán folyamatosan inzultálták a szurkolók. Skandálásokkal gyalázták, mások transzparensekkel érkeztek, egyiken az állt, hogy Piqué, takarodj, és volt egy kis dobálózás is. Több balhézó is azt mondta az újságíróknak, kifejezetten azért mentek ki az edzésre, hogy kifejezzék a nemtetszésüket Piqué iránt. 

A kedélyek nem csillapodtak, úgyhogy huszonhárom perc után az öltözőbe vonult a csapat. 

A világbajnok válogatott futballista a katalán népszavazásról is beszélt vasárnap. "„Katalán vagyok és annak is érzem magam, de még nem voltam olyan büszke, mint ma a katalóniai emberekre. Mi nem kisebbség vagyunk, több millióan vagyunk. Nem vagyunk rosszfiúk, csak szavazni akarunk". 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?