Jégkorong Erdély-kupa az U14-eseknek is

Először tartanak Jégkorong Erdély-kupát az utánpótlás csapatok számára. Az U12-es kiírást az elmúlt hétvégén a Brassói Corona nyerte, a most következő hétvégén az U14-es csapatok játszanak a trófeáért. Az elődöntőben három Hargita megyei és egy fővárosi csapat szerepel.

A Jégkorong Erdély-kupa U14-es döntő tornájának Vákár Lajos Műjégpálya ad otthont szombaton és vasárnap. Miután az elmúlt héten lezárultak a csoportküzdelmek kiderült, hogy három Hargita megyei és egy fővárosi csapat küzd a trófeáért.

A Jégkorong Erdély-kupát a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület (HMJE) szervezi Csíkszereda önkormányzatának támogatásával. Az U12-es Jégkorong Erdély-kupa négyes döntőjét az elmúlt hétvégén tartották, a trófeát a Brassói Corona nyerte megelőzve ezzel az ISK Csíkszereda, a Felcsík SK és az ISK Gyergyószentmiklós csapatait.

Az U14-es korosztályban hét csapat nevezett a Jégkorong Erdély-kupába, a gárdákat egy hármas és egy négyes csoportba sorolták a szervezők a tavalyi Jégkorong Erdély Liga helyezései alapján. Szeptember elsejétől zajlottak a csoportküzdelmek, és mindkét csoportban papírforma eredmények születtek.

Csoportmeccsek: A csoport: Felcsík SK – Brassói Corona 5–0, Corona – Steaua Rangers Bukarest 0–5, Steaua Rangers – Felcsík SK 1–18; B csoport: ISK Csíkszereda – Kisinyovi Gloria 12–4, ISK Gyergyószentmiklós – KirályPingvinek Sepsiszentgyörgy 8–1, KirályPingvinek – ISK Csíkszereda 3–6, ISK Gyergyószentmiklós – Gloria 16–3, ISK Csíkszereda – ISK Gyergyószentmiklós 4–2, Gloria – KirályPingvinek 7–5.
Elődöntők: szombat: ISK Gyergyószentmiklós – Felcsík SK (13 óra), ISK Csíkszereda – Steaua Rangers (15 óra). Döntők: vasárnap: kisdöntő (13 óra), döntő (15 óra).

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?