Liga 1: győzött Giurgiuban, éllovasként „telel” a Kolozsvári CFR

Most már teljesen biztos, hogy a labdarúgó Liga 1 táblázatának első helyén „telel” a Kolozsvári CFR, ugyanis a 12. forduló utolsó mérkőzésén, idegenben, 3-2-re legyőzte az Astra Giurgiu csapatát és ezzel 4 pontra növelte előnyét a második helyen álló FCSB-vel szemben.

Elképzelni sem lehet ideálisabb rajtot, mint amit a Kolozsvári CFR vett az Astra Giurgiu elleni mérkőzésen, ugyanis a 2 percben Nistor zseniális mélységi passzal ugratta Ibrahima Baldét és a szenegáli csatár nem kegyelmezett meg Ilievnek. Amúgy itt érdemes megjegyezni, hogy Baldénál nagyobb hatékonyságú játékosa soha nem volt a CFR-nek, az afrikai csatár 5 mérkőzésen játszott összesen 86 percet és ezalatt rúgott 4 gólt. 

A vezetés birtokában Dan Petrescu a már tőle megszokottá vált taktikához folyamodott, hátrébb húzta a csapatát és átengedte a labdabirtoklást az Astrának. A hazaiak ezzel semmire sem mentek, a szünetig a CFR-nek meg kellett volna dupláznia előnyét, ha Marius Avram nem int továbbot a 17 percben Stan kezezésénél.

Ami késik nem múlik: alig kezdődött meg a második félidő, és egy villámgyors vasutas támadás végén a labda Baldé-Culio-Deac útvonalon ismét az Astra hálójában kötött ki a játékszer. 

A 74 percben a hazaiak szemében felcsillant a remény, amikor Belu erős lövése - Manea közreműködésével - túljárt Arlauskis eszén, de  5 perccel később Djokovics 18 méterről eleresztett lökete ismét két gólosra növelte a háromszoros bajnok előnyét. A hosszabbításban még talált egy gólt az Astra, így az összecsapás szorosnak tűnű 3-2-es végeredménnyel zárult. 

A Kolozsvári CFR 12 forduló után 29 ponttal vezeti a tabellát, a dobogó alsóbb fokait a 25 pontos FCSB és a 23 pontos CSU Craiova foglalja el. A Sepsi OSK 10 ponttal a LIga 1 táblázatának 11. helyén áll. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?