Brassó nyerte az U12-es Erdély-kupát

Szoros mérkőzésen győzött a Brassói Corona az első Jégkorong Erdély-kupa U12-es tornájának döntőjében. Az ISK Csíkszereda a második, míg a Felcsík SK a harmadik helyen zárta a hétvégén, szeptember 23-24-én a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán tartott tornát.

Első alkalommal tartották meg az U12-es csapatok számáras a Jégkorong Erdély-kupát, amelynek döntő tornája az elmúlt hétvégén zajlott. A selejtezőket követően az ISK Csíkszereda, a Felcsík SK, az ISK Gyergyószentmiklós és a Brassói Corona küzdött. A Jégkorong Erdély-kupát a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület (HMJE) szervezte Csíkszereda önkormányzatának támogatásával, elsőként pedig az U12-es korosztályú csapatok döntötték el a trófea sorsát.

Az U2-es kiírásban a csoportküzdelmeket szeptember 1. és 20. között játszották le a csapatok, ezt követően az ISK Csíkszereda, az ISK Gyergyószentmiklós, a Felcsík SK és a Brassói Corona jutott a be a négyes döntőbe. Szombaton az elődöntők során az ISK Csíkszereda könnyedén nyert a Felcsík SK ellen, ám a másik ágon fordulatos mérkőzést játszottak a felek. Az ISK Gyergyószentmiklós ugyanis két harmadon át uralta a Brassói Corona elleni meccset, ám a barcaságiak az utolsó játékrészben összekapták magukat és három gólos hátrányból végül két gólos előnnyel nyerték meg a második elődöntőt.

Szombaton a kisdöntővel kezdődtek meg a helyosztók, a két vesztes között sokáig egy gól volt a különbség a Felcsík SK javára, a gyergyóiaknak sikerült ugyan egyenlíteni, ám az utolsó játékrészben a felcsíkiak eldöntötték a harmadik hely sorsát.

A döntő is izgalmassá vált: a barcaságiak hamar vezetést szereztek, ám az ISK Csíkszeredának sikerült egyenlíteni, majd a brassóiak elhúztak 3–1-re. Innen azonban a csíkiak felálltak és egyenlítettek, sőt el is dönthették volna a meccset, ám két ziccer is kimaradt. Az összecsapást végül egy ellentámadás döntötte el, a gólt a brassóiak szerezték, így a Corona nyerte az U12-es korosztályban a Jégkorong Erdély-kupát.

„A bajnokság rajtja előtt jól jött a csapat számára a kupaküzdelem, hiszen így egyrészt sikerült felmérnünk, hol is állunk ellenfeleinkhez képest, másrészt pedig a játékosok hamarabb belerázódnak a körforgásba. Mindkét nap jól játszottunk, szoros meccseket vívtunk és örülünk, hogy végül mi nyertük meg először a Jégkorong Erdély-kupát” – nyilatkozta a tornát követően Kovács László, a Corona edzője. Hozzátette, a selejtezőkben a Felcsík SK legyőzésével tudták, hogy van esélyük a végső győzelemre, de a négyes döntőben mindkét találkozón sokat dolgozott a csapat azért, hogy végül megnyerjék a tornát.

Habár remekül játszott az ISK Csíkszereda a döntő során, mégis meg kellett elégedjen a gárda a második hellyel. „Mindkét nap jól játszott a csapat, sajnálom, hogy végül nem jött össze a Corona elleni siker. A Jégkorong Erdély-kupa számunkra is jó megmérettetési lehetőség volt a hosszú idény előtt” – mondta Koncsag Kinga, az ISK Csíkszereda edzője.

Az U12-es korosztály számára véget ért a Jégkorong Erdély-kupa, az U14-esek a héten még selejtezőket játszanak, majd szombaton és vasárnap számukra is megtartják a négyes döntő tornát, amelynek szintén a Vákár Lajos Műjégpálya lesz a házigazdája.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?