Szurkolóit is vendégül látja székházában a Sepsi SIC

Székházat kapott a sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női elsőosztályos kosárlabdacsapat. A Kossuth Lajos út 10 szám alatt, volt Nemzeti Bank székháza mellett újonnan megnyitott klubház az országos bajnokságban és kupában az első négy között szereplő csapat technikai értekezleteinek biztosít helyet.20130212 KovacsZsolt Sepsi SIC szekhaz1

Ugyanitt fogadják heti két-három alkalommal azokat a szurkolókat is, akik kedvenceikkel szeretnének beszélgetni, illetve Sepsi SIC-es ajándéktárgyakat, sálakat, kulcstartókat, naptárakat, posztereket szeretnének vásárolni.

Ambrus József a Sepsi SIC Sportklub igazgatótanácsának elnöke rámutatott, hogy az elmúlt 5-6 évben sikertörténet volt a sepsiszentgyörgyi női kosárlabda, és az 1500-2000 lelkes szurkoló érdeme, hogy újjászületett.

Üdvözölte ugyanakkor, hogy mentalitásváltás következett be, és Kovászna Megye Tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy önkormányzata nem kezeli mostohagyermekként a sportot. Ambrus József szerint támogatóknak köszönhető, hogy székháza van a Sepsi SIC női kosárlabdacsapatnak, hiszen a cégek segítettek a bérleti díj kifizetésében és az klubház bebútorozásában.

20130212 KovacsZsolt Sepsi SIC szekhaz2Tittesz Zoltán, a sportklub ügyvezetője hozzátette: szeretnék bővíteni a tevékenységüket, bevonnak olyan más sportágakat a klubba, amelyek az országos élvonalban szerepelnek. Ugyanakkor autóbuszt vásárolnának, és reményeik szerint eljön az idő, amikor saját sportcsarnokuk is lesz.

A Sepsi SIC női kosárlabdacsapat a hazai bajnokságban játszó 16 csapatból a negyedik helyet foglalja el a tabellán, a Román Kupában is az első négy közé jutott.

Déri Csaba edző elmondta: olyan csapatot épít, amely közönségszórakoztató látványos kosárlabdát játszik, hiteles játékosai vannak, és vonzza a közönséget a lelátókra. A vezetőedző idei célkitűzése az, hogy a bajnokságban és a kupában is döntőbe jusson Sepsiszentgyörgy csapata.

A Sepsi SIC legközelebb hazai pályán fogadja a craiovai csapatot. A mérkőzésre szombaton 18 órától a sepsiszentgyörgyi sportcsarnokban kerül sor.

Kimaradt?