Asztalitenisz Eb: aranyérmesek lett a Szőcs Berniék

Európa-bajnoki címet nyert vasárnap délután a marosvásárhelyi Szőcs Bernadettet is soraiban tudó román női asztalitenisz válogatott, azzal, hogy a döntőben 3-2-re legyőzte a három honosított kínaival felálló Németországot.

Mondhatni azt is, hogy Viorel Filimon tanítványai elégtételt vettek az elmúlt három kiírásban elszenvedett vereségekért, ugyanis Szőcsék 2011-ben, 2013-ban és 2015-ben is a németek ellen bukták el a döntőt.

Az első összecsapáson Eliza Samara óriási meglepetésre legyőzte az európai ranglista első helyén álló, rendkívül kellemetlen stílusban védekező Han Jinget. A németek első győzelmét San Csiao Na hozta meg Daniela Dodean legyőzésével. Harmadikként lépett az asztalhoz Szőcs Bernadett, aki a német válogatott egyetlen német származású játékosát, Nina Mitelgamot verte meg 3-1-re és ezzel egy győzelemre juttatta csapatát az aranyéremtől. Miután San Csiao Na legyőzte Eliza Samarát is Dana Dodeannak kellett az ETTU-ranglista élén álló Han Jinggel összecsapnia a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen. 

A román női asztalitenisz válogatott 12 év után nyert ismét Európa-bajnokságot. 

Kapcsolódók

Kimaradt?