Futsal: három góllal is vezettek a csíkiak, de döntetlen lett a Iași elleni meccs

Ellentétes félidőket követően 4–4-es döntetlennel ért véget a Csíkszeredai Imperial Wet – CSM Poli Iași mérkőzés a teremlabdarúgó bajnokság harmadik fordulójában. Volt időszak, amikor a csíki csapat már három góllal is vezetett, ám a hajrára a vendégeknek sikerült az egyenlítés.

Második hazai mérkőzését játszotta a Csíkszeredai Imperial Wet a román teremlabdarúgó-bajnokságban szombaton délután az Erőss Zsolt Arénában. A csíkiak ellenfele ezúttal a CSM Poli Iași volt, akik nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyultak.

Az Imperial Wet a Dospinescu, Dobri, Balog, Birtalan, Szőcs László kezdő ötössel kezdte meg a találkozót, majd a harmadik perctől érkezett Szőcs Lóránd, Tifán, Pavel, Kovács négyes, de az első félidő első felében csak kóstolgatták egymást a felek. Próbálkozások ugyan voltak – mindkét részről – a gólszerzésre, de minden akció elhalt a kapusban, a kapu mögötti hálóban, vagy épp a blokkban. Az első igazi nagy helyzet a 9. percben érkezett, amikor Dobri alig pár méterről a remekül kijövő Iași kapusba lőtte a labdát, majd alig pár másodperc múlva Szőcs László lapos lövését védte Pădure. A vendégek időt is kértek, de a hazai támadásokat ez sem tudta megakadályozni. Egyre magabiztosabb lett az Imperial Wet és alaposan megdolgoztatták Pădure-t, aki előbb Birtalan, majd Pavel lövését is hárítani tudta. A vendégeknek is akadt helyzetük, hiszen előbb Guțu lőtt mellé kecsegtető helyzetben, majd a 14. percben Ruxandri a hatosról végezhetett el szabadrúgást, ám fölé durrantotta. A két kihagyott vendég helyzetre két góllal válaszolt a hazai alakulat. Előbb a 17. percben, az időközben pályára lépő, Aramă lőtt erősen a kapu előterébe, ahol jól érkezett Kovács és megszerezte a vezetést. A 20. percben egy gyors kontra után kettő az egy ellen futhattak el a hazaiak, akik közül Birtalan lőtt a hálóba. Igaz a két gól között a vendégeknek is volt egy hasonló szituáció, de Jodas elrontotta a lehetőséget.

A második félidőre egy erőtől duzzadó vendég alakulat jött ki a pályára és hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést. Előbb Jodas lőtt mellé nem sokkal a kilences sarkáról, majd Șchiopu Mario szépített, miután egy kipattanó labdát feltűzött a vinklibe. A folytatásban is vendégek akarata érvényesült, míg a hazai oldalon a sok szabálytalanság volt észrevehető. Így a játék képével teljesen ellentétben mégis a csíki alakulat szerezte a gólokat. Alig egy percen belül kettőt is. A 26. percben egy szögletet követően Birtalan eresztett el egy életerős löketet, a kapusról lecsorgó labdát pedig Tifán tuszkolta be a kapuba. Egy perc múlva újfent Birtalan volt a főszereplő, aki egy újabb életerős löketet követően kiszúrta a vinklit és háromgólosra növelte az előnyt.

A folytatás viszont egyáltalán nem alakult kedvezően. A 30. percben a csíki alakulatnál kigyűlt a hat szabálytalanság, és az így megítélt tízméterest Guțu viszont kihagyja, vagy inkább Dospinescu védte. Lassan pörögtek a percek, de nem úgy az ellenfél, amely a 32. percben Jodas révén szépített. És akár közelebb is kerülhettek volna, de Șchiopu a kapufát találta el. Öt perc volt a mérkőzésből, amikor el lehetett volna dönteni a találkozó végkimenetelét, ám Szőcs László hiába kapott egy remek labdát, azt fölé durrantotta ziccerben. A korábban említett személyi hibák a 37. percben egy újabb tízméteresben jelentkeztek meg, amelyet Șchiopu ezúttal értékesített. Az Imperial Wet igyekezett a védekezésre koncentrálni, de ez nem sikerült, miután a Ruxandri a 39. percben egy kilencesről eleresztett lökettel egyenlített.

Hullámzó és nagyon tördelt meccset láthatott a csíki közönség, amelyen a tapasztalatlanság rovására írható, hogy a csíki csapat nem tudta megtartani háromgólos előnyét. Újoncként, viszont egy újabb fegyvertény pontot rabolni a tavaly még rájátszásba jutó Jászvásári alakulat ellen.

Eredmény

  • Csíkszeredai Imperial Wet – CSM Poli Iasi 4–4 (2–0)
  • Gólszerzők: Kovács (20.), Birtalan (20., 27.), Tifán (26.), illetve Schiopu (21., 37.), Jodas (32.), Ruxandri (39.).
  • A hazai csapat felállítása: Dospinescu Gica (Bíró Zsolt) – Birtalan Barna, Dobri Norbert, Balog Zsolt, Szőcs László, Szőcs Lóránd, Tifán Tamás, Sándor Levente, Kurkó Márk, Aramă Ovidiu, Kovács Ákos, Bálint Péter, Pavel Vlad Vlăduț.
Szőcs Lóránd, Imperial Wet: – Kezünkben volt ez a mérkőzés, ám sajnos a 4–1-es vezetést követően rengeteg egyéni hibát követtünk el, amelynek köszönhetően sikerült kiegyenlíteni az ellenfélnek. Sokat kell még tanulnunk, nekem is, mint játékos edző, illetve a csapatnak is, hogy beleszokjunk az első liga mezőnyébe.
Stancea Nelu, CSM: – Egy picit megilletődötten kezdtünk, majd fokozatosan jöttünk bele a játékba. Ez főként igaz a második félidőre, amikor úgy érzem uraltuk a játékot. Két egyenlő erőkből álló csapat játszott ma, ez még akkor is így van, ha a hazai csapat újoncnak számít a bajnokságban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?