Erste Liga: Fehérvárt fogadja a Sportklub

Második Erste Ligás mérkőzésére készül a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely pénteken a Fehérvári Titánok alakulatát látja vendégül. Leo Gudas vezetőedző sokkal agresszívebb játékot vár csapatától, mint amilyent mutattak a hétközi Bukaresti Steaua elleni román bajnokin.

Harmadik mérkőzésére készül a héten a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely pénteken este 19 órától a Fehérvári Titánokat látja vendégül az Erste Ligában.

A csíki csapat a szezonnyitó mérkőzésén, szintén hazai környezetben, kiélezett meccsen 4–2-es vereséget szenvedett a DVTK Jegesmedvéktől, de azon találkozóból lehet építkezni. A hét viszont zsúfolt a kék-fehérek számára, akik hétfőn és kedden a Bukaresti Steauával szemben elkezdték a román bajnoki pontvadászatot is.

A Sportklub ugyan hozta a kötelezőt a „bakák” ellen, de Leo Gudas vezetőedző nem volt elégedett a fiúk által mutatott játékkal. Ezen páros meccsből kiindulva fogalmazta meg elvárását a csapatával szemben a péntek esti Fehérvári Titánok elleni találkozóra.

A Sportklub aktuális ellenfele nem kezdte jól a sorozatot, hiszen a Ferencváros ellen egy alapos pofonba – 8–1 – szaladtak bele, ám a MAC elleni hazai meccsre már jobban összeálltak, de így is 4–2-es vereséget szenvedtek. A hét közben viszont ők is pályára léptek a Magyar Kupában, ahol nagyon sima 13–0-s sikert könyvelhettek el a Vasas Budapesttel szemben.

A pénteki 19 órától kezdődő találkozóra, amint fentebb is szó volt, Leo Gudas vezetőedző a Steaua elleni találkozókból indult ki:

– Ha csak az eredményt vesszük figyelembe, akkor rendben van, megvolt a két kötelező győzelem, de a játékunkkal egyáltalán nem voltam megelégedve. A Fehérvári Titánok ellen sokkal jobban kell játsszunk, agresszívebbek kell legyünk. Jobban meg kell szervezzük a védekező játékunkat. Ezt a két elemet hiányoltam a Steaua ellen mutatott játékunkból – jegyezte meg a tréner.

A Sportklub a hétvégén, szombaton és vasárnap, további két mérkőzést játszik a Bukaresti Sportul Studentesc ellen. Szombaton 18.30-tól, míg vasárnap 11.30 órától lesznek a találkozók megrendezve Csíkszeredában.

Kapcsolódók

Kimaradt?