BL: a nagycsapatok közül senki se botlott az első fordulóban

Kedden este az A, B, C és D jelű csoportokban megkezdődtek a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelmei.

Az A-csoportban a Manchester United esélyeshez méltóan 3-0-s győzelmet aratott az FC Basel ellen Marouane Fellaini, Romelu Lukaku és Marcus Rashford góljaival.

A kvartett másik összecsapása kisebb meglepetést hozott, ugyanis a CSZKA Moszkva idegenben győzte le a Belfica Lisszabont és ezzel lépéselőnyre tett szert abban a különversenyben, hogy melyik csapat követi a MU-t a nyolcaddöntőbe.

A B-csoportban nem történt meglepetés, a PSG és a Bayern München is sima győzelemmel kezdte meg szereplését.

A francia együttes kezdő tizenegyéből nem hiányozhatott a nyár két sztárigazolása, Kylian Mbappé és Neymar sem. A 15. percben Cavani betalált, de les miatt nem adták meg a gólt, viszont négy perccel később Neymar már tényleg vezetéshez juttatta a franciákat. Neymarnak ez volt az ötödik BL-meccse a Celtic ellen, öt gól és hat gólpassz a mérlege a skót együttessel szemben. A 18 éves Mbappé az első tinédzser, aki két különböző klubban is gólt szerzett a BL-ben (Monaco, PSG). És ennél a találatnál Neymar jegyezte a gólpassz, tehát már a hetediket a Celtic ellen. Cavani sem akart kimaradni a gólgyártásból, és büntetőből behozta lemaradását csatártársaihoz képest. Sokáig úgy tűnt, hogy ez is marad a vége, ám az utolsó percekben két újabb PSG-gólt láthatott a közönség. Illetve a skótok is „szereztek” egyet, ám Mikael Lustig a saját kapujába talált. Edinson Cavani viszont ismét a Celticét vette be, így a vendégek 5–0-ra lelépték a hazaiakat.

A Bayern nem váratta sokáig a szurkolóit az első gólig: Robert Lewandowski büntetőből talált be, miután Sven Kums lerántotta a kapura törő lengyelt. Az 50. percben Alexander Chipciu a frászt hozta a bajor szurkolókra, mert szép lövéssel eltalálta a kapufát. Végül Thiago Alcantara nyugtatta meg a drukkereket, a spanyol a 65. percben megduplázta csapata előnyét. A hajrá is tartogatott még egy Bayern-gólt, Joshua Kimmich szép csel után passzolt az üres kapuba.

A C jelű négyesben a Chelsea-nek volt a legkönnyebb dolga a Qarabag ellen,  a londoni alakulat 6-0-ra nyert a saját képességeinek határait a csoportkörbe jutással túl is szárnyaló azériek ellen. A másik összecsapáson nem született gól, az AS Róma és az Atlético Madrid semlegesítette egymás erősségeit.  

A vártnál sokkal kisebb csatát hozott a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán a Juventus barcelonai fellépése, a hazaiak Lionel Messi vezényletével magabiztos, 3–0-s győzelmet arattak. A csoport másik mérkőzésén a Sporting CP idegenben jutott el három gólig, a csak „kéttalálatos” Olympiakosz nagy bánatára.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

A-csoport

  • Manchester United (angol)–FC Basel (svájci) 3–0 (Fellaini 35., Lukaku 53., Rashford 84.)
  • Benfica (portugál)–CSZKA Moszkva (orosz) 1–2 (Seferovic 50., ill. Vitinho 63. – 11-esből, Zsamaletgyinov 71.)

B-csoport

  • Celtic (skót)–Paris Saint-Germain (francia) 0–5 (Neymar 19., Mbappé 34., Cavani 40. – 11-esből, 85., Lustig 83. – öngól)
  • Bayern München (német)–Anderlecht (belga) 3–0 (Lewandowski 12. – 11-esből, Thiago Alcantara 65., Kimmich 91.)

C-csoport

  • Chelsea (angol)–Qarabag (azeri) 6–0 (Pedro 5., Zappacosta 30., Azpilicueta 55., Bakayoko 71., Batshuayi 76., Medvedev 82. – öngól)
  • AS Roma (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 0–0

D-csoport

  • FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz) 3–0 (Messi 45., 69., Rakitic 56.)
  • Olympiakosz Pireusz (görög)–Sporting CP (portugál) 2–3 (F. Pardo 89., 93., ill. Doumbia 2., Gelson Martins 13., Bruno Fernandes 43.)

Kapcsolódók

Kimaradt?