Szerződést bont a FRF Christoph Daum szövetségi kapitánnyal

Elkezdjük szerződésbontási tárgyalásokat Christoph Daum szövetségi kapitánnyal – jelentette be Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) elnöke azt követően, hogy a föderáció technikai bizottsága – kielemezve az edző teljesítményét – a német szakember menesztését javasolta.

Christoph Daum 10 mérkőzésen vezette a román labdarúgó válogatottat. Eddigi mérlege 3 győzelem, 3 döntetlen és 4 vereség. Tétmérkőzésen csak Örményország ellen sikerült nyernie, nyolc forduló alatt mindössze 9 pontot szerzett a jövő évi oroszországi világbajnokság E jelű selejtezőcsoportjában, amelyben Románia a negyedik helyen áll Lengyelország (19), Montenegró (16) és Dánia (16) mögött.

Mihai Stoichiţă, a technikai bizottság elnöke azt is elárulta a sajtónak, hogy a testület ajánlásokat is megfogalmazott az új szövetségi kapitány személyére vonatkozóan. „Neveket nem árulhatok el. Arra kértem a bizottság tagjait, hogy aláírt, de lezárt borítékban ajánljanak 3-5 edzőt” – tette hozzá Mihai Stoichiţă, elismerve azért, hogy mind Daum menesztésének, mind pedig az esetleges utódja kilétének a döntése a FRF elnökének kezében van.

A bukaresti sportsajtó azért tudni véli, hogy kik jöhetnek számításba: Dan Petrescu, Cosmin Contra, Walter Zenga, Cosmin Olăroiu és Bölöni László.

Amennyiben menesztik Daumot és az új szövetségi kapitánnyal még nem sikerül szerződést kötni, akkor a Kazahsztán (október 5.) és Dánia (október 8) elleni összecsapásokon Mihai Stoichiţă ül majd a trikolórok kispadján.

Amennyiben hinni lehet a sajtóspekulációknak, akkor Christoph Daum nem marad sokáig munkanélküli, ugyanis a heute.at portál szerint az osztrák szövetségnél is számításba jött, mint lehetséges szövetségi kapitány. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?