Kolozsvári kosár Eb: a címvédő spanyolok erődemonstrációt tartottak

A férfi kosárlabda Európa-bajnokság C-csoportjának második mérkőzésén a hat NBA-sztárral felálló Spanyolország 99–60-ra kiütötte a nem gyenge játékosokból összerakott montenegrói válogatottat.

A csoportkör és talán az egész torna legnagyobb favoritja, Spanyolország több mint magabiztos győzelemmel kezdett. A címvédő az első perctől kezdve éreztette Montenegróval, hogy nem reménykedhet túl sok jóban – tíz perc után 12-vel, a félidőben 22 ponttal vezetett. A fordulást követően tovább nőtt a különbség, Spanyolország végül 99–60-ra nyert.

A spanyol együttes kezdőjéből (Rubio, Abrines, San Emeterio, P. Gasol, M. Gasol) Marc Gasol játszott a legtöbbet 20 perc 26 másodperccel, a legeredményesebbnek pedig a 18 pontig jutó Willy Hernangómez bizonyult. Montenegró legtöbb pontot dobó játékosa Nikola Vucsevics(16) volt, őt az ex-szolnoki Nikola Pavlicsevics követte 13 egységgel. 

Mint írtuk, a csoport első mérkőzésén a magyar válogatott 67–58-as vereséget szenvedett Horvátországtól.

20.30-tól a nap utolsó mérkőzésén a házigazda Románia is lejátssza első mérkőzését, Marcel Țenter tanítványai Csehország ellen futnak ki a kolozsvári sportcsarnok küzdőterére.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?