Nadal alig akarja elhinni, hogy ismét ő a világelső

Három év után hétfőtől újra Rafael Nadal fogja vezetni a férfi teniszezők világranglistáját. A spanyol salakkirály a barcelonai terrortámadásról is beszélt az Egyesült Államokban.

Nadal negyeddöntőbe jutott a cincinatti tenisztornán, s bár a legjobb tizenhat között nem tudta legyőzni az ausztrál Nick Kyrgiost, mégis átveszi Andy Murray-től a világranglista első helyét. Ehhez az is kellett, hogy Roger Federer visszalépjen az ezres besorolású amerikai versenytől.

„Azok után, amiken az elmúlt években keresztül mentem, hihetetlen, hogy újra a világranglista élén szerpelhetek. Számomra ez nagyszerű megvalósítás. Nagyon boldog vagyok emiatt, és az év utolsó legfontosabb tornáján, meg kell mutatnom, miért vagyok ebben a pozícióban” – utalt Nadal az augusztus végén kezdődő US Openre.

A 31 éves spanyol teniszező ugyanakkor arról is beszélte, mennyire megrázták őt a spanyolországi terrortámadások. „Borzalmas, ami történt. Spanyolország mindenkit sokkoltak a történtek, beleértve engem is. Igen, ez egy tragédia, és nagyon szörnyű érzés, hogy már sehol sem lehetsz biztonságban. Nagyon, nagyon sajnálom ami történt az áldozatokkal, a családtagokkal és barátaikkal – együttérzek velük. Eljött az idő, hogy az országom összefogjon” – mondta Nadal.

Kapcsolódók

Kimaradt?