Visszavágott Kontának, elődöntős Halep

Simona Halep két szettben legyőzte a brit színeket képviselő Johanna Kontát a Cincinattiben zajló tenisztorna negyeddöntőjében. A román lány ezzel visszavágott magyar származású riválisának a wimbledoni vereségért.

A mérkőzést európai idő szerint szombat hajnalban rendezték a Western & Southern Openen. Halep egy óra ötven perc alatt nyert, érdekesség, hogy WTA-tornán első alkalommal múlta felül Kontát.

Az első szettben előbb Konta vette el ellenfele adogatását, de Halep összekapta magát és behúzott egymás után négy játékot. Bár a brit-magyar vetélytársa feljött 5–4-re, a játszmát végül úgy nyerte meg Halep, hogy az utolsó gémben Konta egyetlen pontot sem tudott szerezni saját adogatásán..

A második szettben Simona 3–1-re, majd 5–2-re is vezetett, de a britek legjobbja tie-breakre mentette a játszmát. Igaz, a rövidítésben a konstancai versenyző egymás után nyerte a pontokat, öt meccslabdája is volt, s végül az elsőt értékesítette.

A 2 536 154 dollár összdíjazású keménypályás tenisztorna elődöntőjében Halep ellefele az amerikai Sloane Stephens lesz. A másik ágon Karolina Pliskova és Garbine Muguruza mérkőzik meg a döntőbe kerülésért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?