„Barcelona, légy erős!” – üzentek a sportolók

A sportvilágot is megrázta a barcelonai terrortámadás, amelyben az eddigi információk szerint tizenhárom személy vesztette életét. A közösségi oldalalakon jó néhány jelenlegi és egykori sportoló megosztotta gondolatait a tragédia után.

„Nagyon szomorú lettem, amikor a barcelonai merényletről hallottam. Nem értem, mi a célja egy ilyen barbár tettnek” – írta Garry Lineker korábbi angol válogatott labdarúgó, aki pályafutása során három évet töltött az FC Barcelonánál.

Sergi Roberto, a katalánok futballistája csak ennyit írt oldalán: „Mennyi szomorúság, düh, tehetetlenség…”

Sergio Ramos, a Real Madrid hátvédje szerint meg kell állítani a terrorizmust, ugyanakkor nem szabad, hogy a félelem vezéreljen minket. Csapattársa, Marco Asensio azt írta, hogy teljesen együttérez az áldozatok hozzátartozóival.

Pau Gasol, a spanyol kosárlabdázás emblematikus alakja azt írta, hogy megrémítette a merénylet, de a teniszező Rafael Nadalt is érzékenyen érintették a katalán fővárosban történtek.

Iker Casillas a következő üzenetet posztolta Twitter-oldalán: „Micsoda szomorúság. Teljesen együttérzek az áldozatok családjaival. Légy erős, Barcelona!”

Csütörtök délután Barcelona központjában kisteherautó hajtott gyalogosok közé, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. Legkevesebb 13 ember meghalt, és nyolcvan körüli a sérültek száma. Három román és egy magyar állampolgár is megsérült az Iszlám Állam által felvállalt merényletben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?