Egy év alatt 6,2 millió dollárt teniszezett össze Halep

Simona Halep bekerült a Forbes magazin azon összeállításába, amelyben a világ tíz legjobban fizetett női sportolóját mutatják be.

A 25 éves román teniszező 2016 júniusa és 2017 júniusa között 6,2 millió dollárt keresett, ennek mintegy felét teszik ki a WTA-tornákon nyert pénzdíjak, a másik felét pedig a különböző reklámszerződésekből kapta.

„A román sztárjátékos, aki csaknem 200 hete megszakítás nélkül a WTA világranglista legjobb 10 játékosa között szerepel, többéves szerződést kötött a Mercedes Romániával, de a legnagyobb reklámszerződése az Adidas sportszergyártóval van” – írja a Forbes.

A legjobban fizetett női sportolók listáját fölényesen vezeti Serena Williams, aki – jóllehet terhessége miatt csak néhány hónapot játszott – több mint kétszer annyit keresett (27 millió dollárt), mint a második helyen lévő Angelique Kerber (12,6 millió dollár).

Az első tíz helyezettből nyolcan teniszezők, csak ketten űznek más sportot: Danica Partick amerikai autóversenyző (NASCAR) és Ronda Rousey amerikai vegyes harcművész.

A korábban egyik legjobban fizetett Marija Sarapova teniszező eltiltása miatt „csak” hatmillió dollárt keresett és kicsúszott az első tízből.

A legjobban fizetett női sportolók a Forbes magazin szerint

1. Serena Williams (USA/tenisz) 27 millió USD
2. Angelique Kerber (Németország/tenisz) 12,6 millió USD
3. Danica Patrick (USA/autóversenyzés) 12,2 millió USD
4. Ronda Rousey (USA/vegyes harcművészet) 11 millió USD
5. Venus Williams (USA/tenisz) 10,5 millió USD
6. Garbine Muguruza (Spanyolország/tenisz) 7,7 millió USD
7. Caroline Wozniacki (Dánia/tenisz) 7,5 millió USD
8. Agnieszka Radwanska (Lengyelország/tenisz) 7,3 millió USD
9. Eugenie Bouchard (Kanada/tenisz) 7,1 millió USD
10. Simona Halep (Románia/tenisz) 6,2 millió USD

Kapcsolódók

Kimaradt?