Osztrák siker a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenyen

A Hrinkow Advarics osztrák versenyzője, Patrick Bosman győzelmével zárult a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye. A szombat esti 3B szakaszon német siker született.

Szombaton délután a 3B szakasz rajtját követően Crista Daniel szökött el a mezőnytől már Csíkszereda határában, a Steaua sportolója Csíkszentmihályig 1 perc 40 másodperc előnyre tett szert, ám a delnei mezőben befogta őt a mezőny. A megyeszékhelyre egyben érkezett a boly, a felcsíki kitérőt egy alcsíki rész követte. Csíkszereda déli kijáratánál egy öt fős mezőnynek sikerült egy újabb szökés, előnyük az alcsíki szakasz után 5 perc fölé nőtt, amikor megkezdték a Csíkszereda utcáin kialakított pályán a körözést.

A városban a mezőny egy kissé gyorsított, körről körre faragta a hátrányt, sőt az öt fős élcsoport is megszakadt, így Markus Kopfauf 15 másodperccel megelőzte Stevan Klisuricot és Pályi Csabát a befutónál, az osztrák tehát szakaszgyőzelemmel zárta a versenyt.

A Hrinkow Advarics csapata remekül taktikázott, nem engedett el olyan kerékpárost a szökésben, aki veszélyeztette volna Patrick Bosman elsőségét egyéni összetettben, így az osztrák megnyerte a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenyét csapattársa, Christian Mager és a moldáv válogatott Cristian Raileanu előtt.

A 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye díjazottjai

A verseny győztese - narancssárga-fekete ING Service mez: Patrick Bosman (Hrinkow)

A legjobb sprinter - piros-fekete Székelyföld mez : Christian Mager (Hrinkow)

A legjobb hegymenő - ezüst Csíkszereda mez: Maxim Rusnac (MLD)

A legjobb U23-as versenyző - kék Tusnád mez: Moran Vermeulen (Arbö)

A legjobb román - sárga Ciuc Radler mez: Crista Daniel (Steaua)

A legjobb magyar - zöld Magyar Turisztikai Ügynökség mez: Valter Attila (Cube Csömör)

A legjobb csapat - fehér Amigo&Intercost Catline mez: Hrinkow Advarics Cycling (AUT)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?