A nagy melegben felsült az UTA: gól nélküli döntetlen az újonc ellen

Szombat délelőtt a másodosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójára is kitartott ez e heti nagy meleg, és ez rányomta a bélyegét az UTA meccsére, amelyen a fővárosi Metaloglobust látta vendégül.

Az Arad-Hegyalján, a világosi pályán rendezett mérkőzés első félórája a tikkadtságról és az ivószünetről marad emlékezetes, utána felpörögtek az események, mert előbb az újonc bukarestiek hagytak ki két ígéretes helyzetet (az elsőnél Grahovac kapusnak kellett bravúrt bemutatnia), majd a hazaiak puskáztak el több kecsegtető lehetőséget a vezetés megszerzésére.

Térfélcsre után egy darabig úgy tűnt, Adrian Mihalcea legénysége gólt szerezhet, de ahogy múlt az idő a piros mezesek akciói mind pontatlanabbak lettek, a Metaloglobus játékosai pedig derekasan védekeztek, és a kontrákra számítottak. Két perccel a lefújás előtt majdnem be is jött nekik a taktika, Scutaru elveszített labdájával meglódultak a jobbszélen, Ghenovici hosszú sarokra tartó labdáját Grahovac kitenyerelte, a kipattanót viszont a bukaresti csapat egyik csatára 11 méterről a tátongó kapu fölé lőtte.

A véghajrában az UTA legaktívabb embere Grahovac kapus volt, aki saját magát indított, vagy ha kellett bedobást végzett el. Gólt viszont ő sem szerzett a feljutásra aspiráló csapat számára, így maradt az enyhén blamázsízű döntetlen. Az UTA a következő fordulóban az Academica Clinceni vendége lesz.

Szombaton a Marosvásárhelyi ASA kiütéses győzelmet aratott a Foresta Suceava vendégeként, a vásárhelyiek 6–0-ra győztek, így két forduló után százszázalékosak, akárcsak a Temesvári Ripensia és a nagyszebeni AFC Hermannstadt. Selymes Tibor csapata, a Szatmárnémeti Olimpia közel állt ahhoz, hogy legyőzze otthon az Acadamica Clinceni együttesét, de Marian Constantinescu a 86. percben pontot mentett a vendégeknek. A Pandurii Tg. Jiu és a Chinidia Târgoviște rendívül fordulatos meccsen játszott hatgólos döntetlent.

Liga 2, 2. forduló – eredmények

  • Aradi UTA–Metaloglobus București 0–0
  • Pandurii Târgu-Jiu–Chindia Târgoviște 3–3
  • Foresta Suceava–Marosvásárhelyi ASA 0–6
  • Szatmárnémeti Olimpia–Academica Clinceni 1–1
  • Dunărea Călărași–CS Mioveni 1–1
  • Nagyváradi Luceafărul–Temesvári Ripensia 1–2
  • Sportul Snagov–CS Balotești 1–0
  • CS Afumați–AFC Hermannstadt 0–1
  • Știința Miroslava–Dacia Unirea Brăila 4–4

Később, 16 órától: Temesvári ASU Poli–FC Argeș

Kimaradt?