Látványos: jubileumi siklóernyő-fesztivál zajlik Gyergyótölgyesen

Több mint 100 siklóernyő-pilóta érkezett az egész országból Hargita megyei északi csücskébe, Gyergyótölgyesre, a péntektől vasárnapig tartó, immár tizedik „The Raven” siklóernyő-fesztiválra. Képsorban rejlik az esemény lényege.

Az extrém sportok kedvelőinek egyik kedvenc helyszíne a javában zajló gyergyótölgyesi The Raven Siklóernyő-fesztivál, mely eddig meghívásos alapon szerveződött, de idén első alkalom az esemény tízéves történetében, hogy civilek is részt vehetnek – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek az esemény szervezője, a hollói The Raven Sportklub alelnöke, Bogdan Oprea.

A Gyergyótölgyes melletti 1502 méteres Hegyes-csúcsról rajtolóknak ugyanakkor a Csalhó, Hagymás-hegység, és Maroshévíz mintegy 90 km-es körzetében van lehetőségük látványos repülésekre. Megfelelő szélviszonyok esetén pedig a Neamț Călugăreni város, és a Békás-tő fölé röppenés is tervben van.

A fesztiválra várják Románia legjobb pilótáit, többszörös bajnokokat, mint például Sandu Donisan és a pilóták meghívást az Egyesült Királyságban.

Az eseményen hagyományosan részt vesznek a sportág nagy gyártói is, így a pilóták naponta tesztelhetik az új termékeket.

A pénteki programnak kedvezett, és várhatóan a szombati időjárás is kedvez a Tölgyesen most tartózkodóknak. A különben Gyergyóholló és Gyergyótölgyes települések önkormányzatai által is támogatott eseményen az abszolút kezdőknek is biztosítanak lehetőséget a repülés élményének megtapasztalására: a tandem repülések menetrendszerűen adottak. A legnagyobb szenzációt a szervezők tapasztalata szerint a Békás-tó fölé röpülés kínálja. Az alelnök szerint, a visszajelzésekből az szűrhető le, hogy egy ilyen sétarepülés az azt kipróbálók életét is megváltoztatja.

A fesztiválon esténként tábortűz és gulyás fogadja a siklóernyőzés régi és új barátait. A The Raven Sportklub Egyesület 10 évvel ezelőtt létesült, az alapító alelnök mintegy 15 éve gyakorolja a sportágat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?