Jégkorong: második szlovákiai meccsét is elvesztette a csíki csapat

Túl van a második felkészülési mérkőzésén is a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely péntek este a Poprádi HK vendége volt.

A szlovák extraligás ellenféllel szemben a kék-fehérek az első harmadban még tartani tudták a lépést és a vezető találatra Fodor Csanád válaszolt. A második harmad viszont a szlovák csapaté volt, a poprádiak négy alkalommal is betaláltak a Sportklub ketrecébe, itt gyakorlatilag elúszott a meccs. Az utolsó harmadban tovább nőtt a hazaiak fölénye, s bár Fabus faragott a hátrányból, a felkészülésben jóval előrébb tartó Poprádot – amelynek ez volt az ötödik találkozója – nem sikerült megszorítani.

„Ugyanolyan felállításban álltunk fel a jégre, mint egy nappal korábban a Zsolna ellen. Az első harmadot sikerült ikszre kihozni, ám a másodikban rengeteg fölösleges szabálytalanságot követtünk el, amelyet egy ilyen szintű csapat ellen nem szabad megtenni, mert egyből büntetnek. Rendre mínusz egy, vagy két emberrel játszottunk és így ki is jött a nagy különbség. A nyolc gólból négyet hátrányból kaptunk. Ezen a meccsen sebességbeli különbségek is voltak, a tegnapival ellentétben. Ez a meccs is jól szolgálta a felkészülést, keressük az ideális sorokat és felállításosak” – fogalmazott Hozó Levente, a csíkiak másodedzője.

A Sportklub a jeges felkészülést Budapesten folytatja, zárásaként jövő kedden 19 órától Fehérvári Titánokkal (Székesfehérváron), másnap pedig Nagytapolcsányban a helyi csapattal (18 óra) mérkőzik meg a csíkszeredai alakulat.

Eredmény
Poprádi HK–Csíkszeredai Sportklub 8–2 (1–1, 4–0, 3–1)
A csíki gólszerzők: Fodor Csanád és Peter Fabus.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?