Szlovák extraligás csapattal játszott edzőmeccset a Sportklub

Lejátszotta első felkészülési mérkőzést a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely csütörtök este az extraligás MsHK Zsolna, vagyis a tavalyi szlovák bajnoki elődöntős vendége volt.

A csíki csapat megilletődötten kezdett és már az első harmadban nagy hátrányba került, a 7., a 13., illetve a 15. percben három gólt kaptak a kék-fehérek. A mérkőzés második fele kiegyenlített volt, végül a hazaiak az utolsó előtti percben állították be a 4–0-s végeredményt. A kék-fehérek pénteken este 19 órától a szintén extraligás Poprádi HK-val mérkőznek meg.

A mérkőzést követően Hozó Levente másodedző értékelte a tapasztaltakat:

„Látszott, hogy az első meccs volt, tompán kezdtünk, megilletődtünk az ellenféltől és ezt hamar kihasználták. A második harmadtól úgy gondolom, hogy végig partiban voltunk és akár egy kis szerencsével egy-két gólt tudtunk volna szerezni. Összességében elégedett vagyok a látottakkal. Mindkét kapusunk jól védett, továbbá ami külön öröm, hogy úgy tempóban, mint fizikálisan sikerült felvenni velük a harcot. Végig négy soroztunk, mindenkinek megadtuk a lehetőséget a bizonyításra. A légiósok közül Rusnák hiányzott, aki csak Fehérváron csatlakozik a kerethez. Holnap újabb extraligás ellenfél következik, valószínű fáradtabbak leszünk, de az ilyen meccseken jönnek ki azok a hibák, amelyeket ki kell javítanunk – fogalmazott Hozó Levente.

Eredmény
MsHK Zsolna–Csíkszeredai Sportklub 4–0 (3–0, 0–0, 1–0).
gól: Klimenta (7.), Pitt (13.), Konecnyi (15.), Stupka (59.).

A Sportklub felállítása: Onodi Ottó (a meccs második felétől Ruczuj Gellért) – Papp Szabolcs, Stansilav Hudec, Radim Valchar, Farkas Tamás, Antal Zsombor – Tomas Brňák, Salló Alpár, Biró Tamás, Peter Fabuš, Fodor Csanád – Gecse Hugó, János Imre, Antal Norbert, Rokaly Szilárd, Moldován Ervin (C) – Győrfy Tihamér, Orbán Szilárd, Molnár Zoltán, Bors Arnold, Egyed Róbert.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?