A Sepsi SIC finanszírozása ügyében pert vesztett a sepsiszentgyörgyi önkormányzat

Sepsiszentgyörgy önkormányzata alapfokon pert vesztett a prefektúrával szemben a Sepsi SIC kosárlabdaklub finanszírozása ügyében. Miklós Zoltán, az RMDSZ frakcióvezetője a csütörtöki tanácsülést követően arról számolt be, hogy a Kovászna megyei prefektúra egy feljelentés nyomán indított eljárást a klub finanszírozása ügyében.

A pereskedés oka, hogy olyan sepsiszentgyörgyi tanácstagok szavazták meg a Sepsi SIC kosárlabdacsapatnak odaítélt támogatást, akik esetében fennáll az összeférhetetlenség gyanúja. A bíróság ugyan megállapította, hogy Debreczeni László tanácstag esetében megalapozatlan a vád, hogy cége könyveli a sportklubot, ám Sztakics Éva alpolgármester esetében a bíróság helyt adott a prefektúra keresetének, mivel a két sportoló az alpolgármester férje tulajdonában vendéglátóipari egységben étkezett.

Miklós Zoltán szerint az alpolgármester asszony esetében korábban már volt ilyen jellegű kivizsgálás, és a bíróság minden esetben azt állapította meg, hogy esetében nem áll fenn az összeférhetetlenség, mivel alpolgármesterként nem fő hitelutalványozó.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat csütörtöki ülésén közigazgatási ügyekben járatos ügyvédi iroda alkalmazásáról döntöttek a tanácstagok és megfellebbezik az alapfokú bírósági döntést. Abban bíznak, hogy a táblabíróság számukra kedvező ítéletet hoz. Miklós Zoltán szerint nem tudni milyen következményekkel járhat, ha elveszítenék a pert, hiszen a Sepsi SIC klubba befizetett tagságdíjról szóló tanácshatározatok a 2015 második félévre és 2016 első félévére vonatkozó finanszírozásról szólnak és a sportklub már elköltötte és el is számolta ezeket az összegeket. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?