Liga 1: Contra „szuperfavoritnak” tartja a CFR-t

Cosmin Contra, a Dinamo București labdrúgócsapatának vezetőedzője szerint a csütörtök esti, kolozsvári rangadó egyértelmű esélyese a CFR. A hétközi forduló csúcsmérkőzése 21 órakor kezdődik a fellegvári Dr. Constantin Rădulescu Stadionban.

Contra egy szerdai sajtótájékoztatón latolgatta az esélyeket, szerinte a Kolozsvári CFR képes kihasználni az ellenfél minden egyes tévedését.

„Fontos meccs következik egy olyan csapat ellen, amely lenyűgöző átigazolási kampányt valósított meg. A Kolozsvári CFR-nek egyértelmű célkitűzése, hogy megnyerje a bajnokságot. Nekünk most nagyon nehéz dolgunk lesz, mivel zsúfolt időszak van mögöttünk, míg ők nagyon jó eredményeket értek el, ami önbizalmat adott a játékosoknak” – nyilatkozta a temesvári származású edző.

Mint ismert, a Dinamo azt követően búcsúzott az Európa Ligától, hogy 3–0-ra kikapott az Athletic Bilbao pályáján. Előzőleg a bukaresti mérkőzés végeredménye 1–1 lett. A bajnokságban négy forduló után kilenc pontja van a bukaresti csapatnak, vagyis eggyel kevesebb, mint az eddigiekben veretlen Kolozsvári CFR-nek.

„Holnap nagyon sokat kell dolgoznunk, szenvednünk kell egy olyan eredményért, amivel megelégedhetünk. Ennek a mérkőzésnek a CFR a szuperfavortija. Még nem is kaptak gólt, vagy talán csak egyet, miközben nyolcszor voltak eredményesek. Nagyon kemény csapattal állunk szembe, az ellenfél minden hibáját kihasználják. Ráadásul nekik nem volt európai kupameccsük, így több idejük volt előkészíteni a meccset” – mondta Contra, aki megjegyezte, ennek ellenére a Dinamónak is van esélye győzni. Véleménye szerint ehhez jó napot kell kifogniuk és nem szabad annyit hibázni, mint legutóbb.

Az alapszakasz negyedik fordulójában a Dinamo 3–1-re verte hazai pályán a gyenge formában lévő Medgyesi Gázmetánt. A Kolozsvári CFR idegenben, a CSM Poli Iași stadionjában gyűjtötte be a három pontot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?