Liga 1: remekeltek szombaton a „magyar” csapatok

Gólnélküli döntetlen felé tartott a Sepsi OSK-FC Viitorul összecsapás a brassói Tineretul stadionban, amikor balról hosszú labdát kapott Patrick Petretől Hadnagy Attila. A nap második összecsapásán is „magyar” siker született, a Kolozsvári CFR 2-0-ra legyőzte Iasiban a helyi Polit és 10 pontjával a tabella élére állt.

3-3 pontja volt három forduló után a bajnoki címvédő FC Viitorulnak és az újonc Sepsi OSK-nak. A két csapat a brassói Tineretul stadionban csapott össze szombaton délután a Liga 1 4. fordulójában. A hazaiak számára a tét nem csupán a 3 pont volt, hiszen egy esetleges győzelemmel "nagykorusította" volna magát az élvonalban.

A 78. percben Kovács István kiállította a vendégektől Bolit.

A mérkőzés gólnélküli döntetlen felé tartott, amikor a 92. percben Hadnagy Attila értékesítette Patrick Petre óriási gólpasszát. Az eredmény már nem változott ezután, így a székelyföldi alakulat 6-ra növelte pontjainak számát és a 7. helyet foglalja el az ideiglenes táblázaton.

Magabiztosan győzött a CFR

Ugyancsak szombaton rendezték meg a Poli Iasi-Kolozsvári CFR találkozót. A Dan Petrescu vezette vasutasok magabiztos játékkal győzték le a moldvai alakulatot és a veretlenül, 10 ponttal a tabella élére álltak. A fellegváriak góljait Culio (11-esből) és Ovidiu Hoban szerezte. 

Liga 1, a negyedik forduló eredményei

  • Temesvári Poli-Bukaresti Juventus 2-1
  • FC Voluntari-FC Botosani 1-3
  • Sepsi OSK-FC Viitorul 1-0
  • Poli Iasi-Kolozsvári CFR 0-2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?