A bajnok ellen javíthat a Sepsi OSK

Nehéz időszakon van túl a Sepsi OSK focicsapat, amelyet megérintett az FC Botoşani elleni 5–1-es, szégyenteljes vereség – mutatott rá csütörtöki sajtótájékoztatóján Valentin Suciu.

Az edző szerint a legutóbbi mérkőzésen sok egyéni és védekezésbeli hibát követtek el a játékosok, ezeket elemezték ki a napokban. „A sepsiszentgyörgyi focisták jobban kell akarjanak és nem egyéni játékban, hanem csapatban kell gondolkodjanak” – sorolta elvárásait Valentin Suciu.

A piros-fehér csapat edzője emlékeztetett, hogy szombaton a brassói Tineretului Stadionban fogadják a bajnok FC Viitorul csapatát, amely nehéz ellenfélnek ígérkezik. A konstancaiak látványos focit játszanak, a hazai bajnokság legoffenzívabb játékát produkálják.

Előrejelzések szerint az időjárás nem lesz kedvező, hiszen a mérkőzés időpontjában akár 40 Celsius-fokos hőmérséklet várható, amely a pályán 8–10 fokkal lehet magasabb – mutatott rá Valentin Suciu.

A sepsiszentgyörgyi csapat trénere szerint két játékosuk is egészségügyi problémával küszködik: Fülöp István lesérült a legutóbbi mérkőzésen, míg a montenegrói Sztefan Nikolics nemrég műtéten esett át. Szerencsére hosszú a Sepsi OSK kispadja, ezért a Viitorul elleni szombati mérkőzésen olyan játékosok is lehetőséget kapnak a bizonyításra, akik még nem kaptak játéklehetőséget.

Valentin Suciu rámutatott: azt próbálja megértetni játékosaival, hogy jobban bízzanak magukban és tehetségükben, hiszen többre képesek, mint amit eddig mutattak. Ha fegyelmezetten betartják az edzői utasításokat és csapatban gondolkodnak, akkor nem lehet nagy baj szombaton – véli Suciu, aki reméli játékosai tanultak az FC Botoşani elleni csúfos vereségből.

Sebastian Ghinga, a háromszékiek középpályása a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: nehéz mérkőzésre számítanak a bajnokcsapat ellen, és bár az időjárás kedvezőtlen, ez mindkét csapatot egyformán érinti.

Testvérek egymás ellen

Claudiu Herea szerint nem lesz könnyű helyzetben szombaton, hiszen testvére, Ovidiu ellen lép pályára. A Sepsi OSK-t erősítő Claudiu a sajtótájékoztatón elmondta: mindketten profi játékosok ezért a legjobbat fogják nyújtani saját csapatuk számára. Claudiu Herea rámutatott: a piros-fehér csapat morálja nem a legjobb, de arra számít, hogy a Viitorul játékosai is hasonló lelkiállapotban lesznek, miután a héten vereséget szenvedtek a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A Sepsi OSK számára viszont előnyt jelenthet, hogy népes és lelkes hazai közönség előtt lép pályára szombaton. A Sepsi OSK szurkolói várhatóan nagy számban lesznek jelen szombaton a brassói stadionban 18.30-kor kezdődő mérkőzésen. Sokan saját autóval utaznak a helyszínre, de autóbuszok is indulnak a mérkőzésre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?