Erste Liga: idén is bajnoki címre törnek a Jegesmedvék

Az elmúlt időszak sikereinek folytatása a cél a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatánál az új vezetőedző, Mikael Tisell szerint.

Az 53 éves szakember több mint harminc éven át edzősködött különböző svéd ligákban, de az elmúlt két esztendőben pihenőt tartott, most viszont egy plusz egy évre szóló szerződést kötött a miskolci klubbal.

A DVTK Jegesmedvék keddi sajtótájékoztatóján Tisell úgy fogalmazott: igazán profi klubhoz került, ahol hatalmasak az elvárások, „nagyon szép feladat átvenni egy háromszoros bajnokcsapat irányítását”. Mint mondta, a célja nem lehet más, mint folytatni az elmúlt időszak sikereit.

Az elmúlt idényben az amerikai Douglas Bradley irányította a csapatot.

A szeptemberben kezdődő szezonban kilenc klub indul az Erste Ligában: a Brassói Corona, a Csíkszeredai Sportklub, a Dunaújvárosi Acélbikák, a DVTK Jegesmedvék, az EV Vienna Capitals, a Fehérvári Titánok, a Ferencváros, a MAC Budapest és az Újpest.

A DVTK Jegesmedvék együttese a bajnokság és a Magyar Kupa mellett a hazai és szlovák élcsapatok részvételével augusztusban rajtoló Visegrád Kupában is érdekelt lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?