Liga 1: ez történt a harmadik fordulóban – összefoglaló

Valentin Costache bemutatta a forduló bénázását, majd győztes gólt szerzett a bajnok pályáján. A Kolozsvári CFR lazán átgyalogolt a medgyesi csapaton, míg a Sepsi OSK a harmadik kör legnagyobb kudarcát könyvelte el Botoșani-ban.

A Temesvári ACS Poli giurgiui vendégjátékvál hétfőn véget ért a román labdarúgóliga harmadik fordulója. A bánsági csapat nagyon simán kikapott az Európa Liga selejtezőjében is érdekelt Astrától, a hazaiak már a játékidő felénél kettővel vezettek, majd a térfélcsere után Silviu Balaure egy újabb góllal végleg bebiztosította a pontokat Edi Iordănescu együttesének.

A temesváriak kedvtelen játéka azzal magyarázható, hogy a játékosok több hónapja nem kapták meg a bérüket. Ionuț Popa, a Poli edzője azt nyilatkozta, nagyon reméli, ezen a héten rendeződnek az anyagi problémák, ellenkező esetben a csapat visszaléphet a bajnokságból.

Vasárnap két rangadót is rendeztek a Liga 1-ben. Előbb az FC Viitorul és a Dinamo mérkőzött meg Ovidiuban, ahol Valentin Costache, a bukarestiek fiatal támadója kihagyta a kihagyhatatlant. Tordai Árpád, a Viitorul 20 esztendős marosvásárhelyi kapusa nagyot tévedett egy hazaadásnál, de a Dinamo tartalékjátékosa nem tudta bevenni az üresen maradt kaput.

Costache később győztes góllal javította ki hibáját, a piros-fehérek végigvittek egy ellentámadást, amire a Viitorulnak már nem volt válasza.

A játéknap másik mérkőzésén a hazai pályán szereplő FCSB-nek Harlem Eddy Gnohere mentett pontot. A Steaua 45 percnyi játékot követően vesztésre állt a CS U Craiovával szemben, de Devis Mangia csapata nem tudta megtartani előnyét, így döntetlennel kellett beérniük a feleknek.

Szombaton a Kolozsvári CFR kipipálta medgyesi kiszállását. Három idegenlégiós, az argentin Emmanuel Culio, a francia Bryan Nouvier, valamint a baszkföldi Urko Vera keserítette a Gaz Metan drukkereit, akik a meccs során Cristian Pustai vezetőedző fejét követelték. Különös módon a 0–3-as siker ellenére Dan Petrescu nem volt teljesen elégedett játékosai teljesítményével. A tréner szerint a védekezés még mindig nem működik megfelelően.

Korábban az újonc Juventus București és az FC Voluntari gól nélküli döntetlent játszott Ploiești-en.

A Sepsi OSK botoșani-i vendégszereplése nagyon balul sült el, a bajnokság új éllovasa 5–1-re múlta felül a háromszéki csapatot. A követekző meccsen, azaz a Viitorul ellen nem léphet pályára Victoraș Astafei, aki piros lapott kapott a harmadik fordulóban.

Szintén pénteken a Poli Iași idegenben, a kameruni Patrice Feussi látványos öngóljával győzte le a Concordia Chiajnát.

Román labdarúgó I. osztály – alapszakasz, 3. forduló

Eredmények

Astra Giurgiu–Temesvári ACS Poli 3–0 (2–0)
gól: Mateo Poljak (21.), Alexandru Ioniță (24.), Silviu Balaure (54.)

FSCB–CS U Craiova 1–1 (0–1)
gól: Harlem Eddy Gnohere (62.), ill. Alexandru Băluță (28.)

FC Viitorul–Dinamo 0–1 (0–0)
gól: Valentin Costache (82.)

Medgyesi Gázmetán–Kolozsvári CFR 0–3 (0–2)
gól: Emmanuel Culio (28., büntetőből), Bryan Nouvier (36.), Urko Vera (60.)

Juventus București–FC Voluntari 0–0

Concordia Chiajna–CSM Poli Iași 0–1 (0–1)
gól: Patrice Feussi (26., öngól)

FC Botoșani–Sepsi OSK 5–1 (2–0)
gól: George Miron (1.), Laurențiu Buș (15., 59.), Mihai Roman (65.), Fülöp Lóránd (90.), illetve Patrick Petre (89.)
kiállítva: Victoraș Astafei (47.) – a vendégektől

 
 

Góllövőlista
3 gól: Alexandru Băluță (CS U Craiova)
2 gól: Harlem Eddy Gnohere (FCSB), Urko Vera (CFR), Silviu Balaure (Astra), Laurențiu Buș (FC Botoșani)
1 gól: Denis Man, Constantin Budescu, Valentin Costache (FCSB), Valentin Costache, Rivaldinho, Filipe Nascimento, Ionuț Nedelcaru (Dinamo), Ovidiu Hoban, Emmanuel Culio, Bryan Nouvier (CFR), Mateo Poljak, Alexandru Ioniță, Marquinhos Carioca (Astra), George Miron, Mihai Roman, Cătălin Golofca, Fülöp Lóránd, Andrei Burcă (FC Botoșani), Marian Cristescu (Concordia), Marian Stoenac (Juventus), Aurelian Chițu, Cristian Ganea, George Țucudean (Viitorul), Cosmin Bîrnoi (Temesvári Poli), Alexandru Tudorie, Adrian Bălan, Laurențiu Marinescu (FC Voluntari), Gustavo (CS U Craiova), Claudiu Herea, Patrick Petre, Sebastian Ghinga (Sepsi OSK)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?